Φεστιβάλ αντιεξουσιαστικού βιβλίου 28-29-30 Nοέμβρη 2014

0ktana-festival-28-29-30 november 2014

Φεστιβάλ αντιεξουσιαστικού βιβλίου

” Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία, είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη “

Παρασκευή 28 Νοέμβρη 2014 :

  • ώρα: 17:00 :Προβολή : “Vivir la utopia” -(Zώντας την Ουτοπία).Η ιστορία της ισπανικής επανάστασης όπως τη διηγούνται 30 πρωταγωνιστές και πρωταγωνίστριές της. Το ντοκιμαντέρ ξεκινά από τη διαμόρφωση του εργατικού κινήματος και των ιδεών του ελευθεριακού κομμουνισμού και την παράλληλη άνοδο της δεξιάς και του φασισμού.Στις 16 Ιουλίου του 1936 οι αναρχικοί νικούν τους φασίστες, έρχονται […]
  • ώρα: 19:00 : Βιβλιοπαρουσίαση : FAI – Η όργάνωση του Αναρχικού Ισπανικού κινήματος στα προεμφυλιακά χρόνια (1927-1936) ,από μέλος των εκδόσεων Ευτοπία.

Σάββατο 29 Νόεμβρη 2014 :

  • ώρα: 17:00 :Προβολή : “Ιf…” (If… Επαναστατημένη Γενιά) του Λίντσει Άντερσον.Η ιστορία διαδραματίζεται μέσα στο κλειστό και αποπνικτικό περιβάλλον ενός βρετανικού κολλεγίου με αυστηρούς κανόνες πειθαρχίας, όπου οι μεγαλύτεροι επιβλέπουν τους μικρότερους μη διστάζοντας να τιμωρήσουν –όποτε τους δίδεται η ευκαιρία- με τον πιο σκληρό, ξεπερασμένο και αντιπαιδαγωγικό τρόπο που υπάρχει. Οι σκηνές των ποινών που εκτίθενται προς θέαση μπροστά στα έκπληκτα μάτια του θεατή, ωμά και ρεαλιστικά δοσμένες, φθάνουν μέχρι τα όρια του σαδο-μαζοχισμού. Γίνεται πασιφανές ότι το βρετανικό εκπαιδευτικό σύστημα μπαίνει σε αμφισβήτηση, ενώ μια παρέα τριών νεαρών, με κεντρική μορφή τον Michael Travis, εναντιώνονται στο σύστημα και οργανώνουν την επανάστασή τους. Η διαφυγή από το κλειστοφοβικό και καταπιεστικό περιβάλλον του σχολείου μέσω της σκεπής, ανοιχτής προς τον άπλετο ουρανό, αποτυπώνει με λυρικό τρόπο τη δίψα για ελευθερία και την ανάγκη αποτίναξης κάθε ζυγού οποιουδήποτε αντίστοιχα συστήματος που συνθλίβει την αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία των ανθρώπων.
  • ώρα: 19:00 : Παρουσίαση του περιοδικού “Κοινωνικός Αναρχισμός” –απο μέλη της συντακτικής ομάδας του περιοδικού.
  • ώρα: 22:00 : JAZZ μουσική βραδιά

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 :

  • ώρα : 14:00 : Συλλογική Κουζίνα στο πάρκο Θεοτοκοπούλου.
  • ώρα : 18:00 – Συζήτηση : Ξαναπιάνοντας το νήμα , η κοινωνική αναμέτρηση στην Ελλάδα – με τον συγγραφέα Γ.Λιερό.

* Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Κατάληψη Ευαγγελισμού (Θεοτοκοπούλου 18 Ηράκλειο).


Αναρχική συλλογικότητα Οκτάναhttp://oktana.espivblogs.net