Ελάτε με αμάξια, ελάτε με μαχαίρια…Τσάκισμα φασιστών στο Ηράκλειο Κρήτης

Ελάτε με αμάξια, ελάτε με μαχαίρια…Τσάκισμα φασιστών στο Ηράκλειο Κρήτης

Σήμερα το πρωί 25 Γενάρη του 2018, οι θρασείς νεοναζί της ΧΑ είχαν τη φαϊνή ιδέα να παραστούν στο περιφερειακό συμβούλιο και να δημιουργήσουν κλίμα σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη. Πολύ κακή ιδέα.

Δεκάδες αντιφασίστες της πόλης έδειξαν αντανακλαστικά και πρόλαβαν το φασιστικό συρφετό κατά την αποχώρηση του. Οι φασίστες τσακίστηκαν κατά την επιβίβαση στα αυτοκίνητα τους. Ένας εξ αυτών ήταν ο γνωστός μπάτσος και περιφερειακός σύμβουλος της ΧΑ στην Κρήτη, Γιώργος Σπυρόπουλος, ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο. Κατά την άτακτη διαφυγή τους, ο οδηγός του αμαξιού τους έφυγε, εγκαταλείποντας τους υπόλοιπους, μεταξύ των οποίων και μία χρυσαυγίτισσα την οποία επιλέξαμε συνειδητά να μην χτυπήσουμε γιατί είχε ιατρικό θέμα.

Αποχωρήσαμε συγκροτημένα προς την οδό Δικαιοσύνης με την διμοιρία της πλατείας να μας κυνηγά. Καθώς προχωρούσαμε, μέλος της ΧΑ που επενεβαινε σε τζιπ, γκάζωσε και έπεσε στο πλήθος δύο φορές με δολοφονική πρόθεση. Δεν ήταν κάποιος τυχαίος οδηγός που έχασε την ψυχραιμία του, όπως ψευδώς αναπαράγεται από τα ΜΜΕ. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ σαν άλλος τζιχαντιστής και μάρτυρες είναι δεκάδες οδηγοί προπορευόμενων αυτοκινήτων, ταξιτζήδες, περαστικοί και οι μπάτσοι της διμοιρίας.

Όσο σοκαριστικό και να είναι το γεγονός για το “δημοκρατικό Ηράκλειο”, δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Οι χρυσαυγίτες και κάθε λογής εθνικιστές είναι εκληματίες που δεν διστάζουν να αφαιρέσουν ανθρώπινες ζωές.

Το σκηνικό το έχουμε ξαναδεί, στις 12 Αυγούστου του 2017 στο Σάρλοτβιλ των ΗΠΑ, όταν νεοναζί έπεσε με το αμάξι του πάνω στο σώμα της αντιφασιστικής διαδήλωσης, δολοφονώντας την αντιφασίστρια Χεδερ Χέγιερ και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους. Σε όλα τα σημεία του κόσμου οι φασίστες είναι ίδιοι, είτε είναι λευκοί νεοναζί, είτε τζιχαντιστές. Οι ρατσιστικές και αντικοινωνικές κραυγές του Αμβρόσιου και του Άνθιμου είναι ίδιες με τα θρησκευτικά παραληρήματα των φονταμεταλιστών ηγετών του ISIS.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, συνένοχοι στην εγκληματική τους δράση, είναι κάθε λογής εθνικιστές και “αγνοί” πατριώτες, παπάδες και χριστιανοταλιμπάν που συμμετέχουν στα εμετικά τους συλλαλητήρια. Συνένοχοι επίσης, είναι όλο το φάσμα της δεξιάς και του φιλελευθερισμού, οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου όπως η ΝΔ, οι ΑΝΕΛ αλλά και αριστεροί λαικιστές, που ξεπλένουν τις εθνικιστικές-φασιστικές συγκεντρώσεις ως “λαική έκφραση αγανάκτισης”. Συγκεντρώσεις που υποδέχονται τους χρυσαυγίτες με χειροκροτήματα και κάνουν πλάτες στις νεοναζιστικές συμμορίες που έβαλαν φωτιά στην Κατάληψη Libertatia. Συνυπεύθυνοι τέλος, είναι οι άνθρωποι του περιφερειακού συμβουλίου που στα πλαίσια της “δημοκρατικής” κανονικότητας, δέχονται ως συνομιλητές τον Σπυρόπουλο και τους υπόλοιπους νεοναζί της πόλης.

Στεκόμαστε ενάντια σε κάθε εθνικισμό, ελληνικό, βαλκανικό ή άλλο. Οι εθνικές σημαίες και η εθνική ενότητα, γεννάνε πόλεμο, μίσος και φτώχεια. Όπου γης, οι φασίστες υπάρχουν για να διχάζουν τους καταπιεσμένους και την εργατική τάξη. Ο εθνικισμός είναι φασισμός. Ο μαχητικός αντιφασισμός δεν είναι μια κόντρα ανάμεσα στους αναρχικούς και τους φασίστες. Δεν είναι ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών, αλλά το ιστορικό καθήκον της τάξης μας απέναντι στους δυνάστες και τους σφαγείς της. Είναι η επιτέλεση της ταξικής συνείδησης των καταπιεσμένων και των εκμεταλλευόμεων από το κράτος και το κεφάλαιο.

Κάτι τελευταίο προς τους φασίστες: αν νομίζετε οτι μετά το πανηγυράκι στο λευκό πύργο, θα βρείτε χώρο να ξετρυπίσετε στην πόλη μας, είστε γελασμένοι. Είμαστε έτοιμοι να σας αντιμετωπίσουμε οπουδήποτε με κάθε κόστος. Ξαναγυρίστε λοιπόν στι τρύπες σας, όπως τις υπόλοιπες 364 μέρες του χρόνου.

ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ LIBERTATIA KAI EKX ΣΧΟΛΕΙΟ

ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ

Αντιφασίστες-τριες, Αναρχικοί-ες

 

Αναδημοσίευση από: https://athens.indymedia.org/post/1583049/