Ανακοίνωση της Κατάληψης Ευαγγελισμού για τις επικείμενες προβοκάτσιες της ΕΛΑΣ στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη

Πριν από 11 χρόνια οι τρομοκράτες της ΕΛΑΣ δολοφονούν εν ψυχρώ τον 16χρονο αναρχικό Αλέξη Γρηγορόπουλο, επειδή διέπραξε το έγκλημα να είναι νέος, να αντιμιλάει στα όργανα της τάξης και να συχνάζει σε πάρκα και πλατείες με την παρέα του. Η δολοφονία του Αλέξη ήταν και είναι μια επίθεση σε όλα τα κοινωνικά τμήματα που δεν χωράνε στη σύγχρονη αλλοτριωμένη κοινωνία. Είναι μια επίθεση στους αντισυμβατικούς μαθητές, στους ενοχλητικούς χιπ-χοπάδες, στους αντιφασίστες οπαδούς, στις γυναίκες που οργανώνονται ενάντια στην πατριαρχία, στο νεανικό ευέλικτο προλεταριάτο στα κάτεργα των υπηρεσιών.

Η πορεία στη μνήμη της δολοφονίας του Αλέξη στις 6 Δεκέμβρη ανήκει σε όλους τους παραπάνω και σμιλεύεται από τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους. Δεν ανήκει στον αναρχικό χώρο ούτε στην Κατάληψη Ευαγγελισμού. Η κοινωνική οργή δεν έχει ιδιοκτησία. Οι συγκρουσιακές ενέργειες γεννιούνται από την πανταχού παρούσα βία του κράτους και του κεφαλαίου, και επιστρέφουν στο καθεστώς λίγη από τη βία που εξαπολύει καθημερινά. Οι πρόσφατες δίκαιες αντιδράσεις των οπαδών και των κατοίκων στα Καμίνια, ενάντια στην τυφλή χρήση χημικών από τα ΜΑΤ είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Στα πλαίσια της τρέχουσας διαδικασίας δαιμονοποίησης των ελευθεριακών δυνάμεων είναι σίγουρο ότι στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη, η αστυνομία θα επιδιώξει να προβοκάρει έναν γενικευμένο πόλεμο γύρω από τον Ευαγγελισμό με στόχο να πλήξει την γειτονιά και τους ανθρώπους που στηρίζουν την Κατάληψη. Η ΓΑΔΗ θέλει αίμα απ’ όπου κι αν προέρχεται και φέτος θα το επιδιώξει ακόμα και χωρίς αφορμή. Το απέδειξε άλλωστε στην πορεία της 17 Νοέμβρη με την θρασύδειλη επίθεση στην Επιμενίδου.

Κόντρα στην τρομοκρατία που θέλουν να επιβάλλουν στην πόλη, το μπλοκ μας θα καταλήξει στο πάρκο Θεοτοκοπούλου όπου διοργανώνουμε προβολή ταινίας, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά μας στον δημόσιο χώρο. Σας καλούμε λοιπόν όλες και όλους, μετά το τέλος της πορείας, να βρεθούμε στο πάρκο και να προτάξουμε την αλληλεγγύη ενάντια στον φόβο και την υποταγή.

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 6ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Προσυγκέντρωση | ώρα 18:30 στα Λιοντάρια

Προβολή ταινίας | μετά το τέλος της πορείας στο πάρκο Θεοτοκοπούλου

Κατάληψη Ευαγγελισμού