ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΚΑΜΙΝΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Τα ξημερώματα της Μ. Παρασκευής, άγνωστα θρασύδειλα νεοφασιστικά αποβράσματα, επιχείρησαν να κάψουν το χώρο προσευχής των μουσουλμάνων συμπολιτών μας στα Καμίνια.

Ο συγκεκριμένος χώρος στα Καμίνια υπάρχει περισσότερα από 10 χρόνια και ουδέποτε έχει δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα με τους ανθρώπους που τον λειτουργούν και τους γείτονες.

Οι μόνοι που επιδιώκουν φασαρίες και εντάσεις είναι τα φασιστοειδή που κατά καιρούς έχουν γράψει υβριστικά και απειλητικά μηνύματα στο συγκεκριμένο κτήριο. Όπως και να έχει, μας είναι γνωστές οι προθέσεις των απογόνων των γερμανοτσολιάδων να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο νησί. Κυρίως στο Ρέθυμνο και στα Χανιά, πυρήνες της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» προκαλούν την τοπική κοινωνία έχοντας στο ενεργητικό τους βίαιες ενέργειες εναντίον μεταναστών και ανθρώπων που αντιστέκονται μέσα από συλλογικότητες. Αποκορύφωμα των ενεργειών τους ήταν το χάραγμα με ξυράφι της σβάστιγκας στο μπράτσο Χανιώτισσας καθηγήτριας που έκανε μαθήματα σε παιδιά μεταναστών. Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε καμία παρόμοια δράση στο Ηράκλειο.

Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στους μετανάστες και στους πρόσφυγες συμπολίτες μας, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν είναι πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ο ρατσισμός. Αυτός που έντεχνα πλασάρεται χρόνια τώρα από κανάλια και εφημερίδες και που σκοπό έχει να παρουσιάσει τους «Ξένους» σαν υπεύθυνους για την εγκληματικότητα και την ανεργία. Αποκρύβοντας στην ουσία την εικοσαετή καταπίεση των μεταναστών εργατών, τους πνιγμούς και τις νάρκες που τους εξοντώνουν, τις δολοφονίες τους από στρατιωτικούς στα σύνορα ή από αστυνομικούς στις πόλεις.

Τα νεοναζιστικά καθάρματα διάλεξαν λάθος τόπο να ξεράσουν τις μισάνθρωπες ιδέες τους. Η Κρήτη έχει γνωρίσει από πρώτο χέρι τι θα πει φασισμός, ξεριζωμός, προσφυγιά και μετανάστευση. Το σχέδιο του Κράτους, το «διαίρει και βασίλευε» που επιβάλλει μέσα στην κοινωνία πλαστούς διαχωρισμούς για να μπορεί άνετα να συνεχίζει την εκμετάλλευση όλων μας, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Οι φασίστες υπέρμαχοι αυτού του σχεδίου, που φορτώνουν τα πάντα στους «Ξένους» στοχοποιώντας τους, θα μας βρούνε μπροστά τους. Μέχρι και μικρό παιδί θα καταλάβαινε ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι ξεριζωμένοι από δυστυχία και πολέμους υπεύθυνοι για τους οποίους είναι τα κράτη και τα αφεντικά. Ο τόπος μας έχει ζήσει στο πετσί του τις καταστροφικές συνέπειες και οι πρόγονοί μας μετανάστευσαν και αυτοί σε χώρες της Δύσης βιώνοντας την εκμετάλλευση και το ρατσισμό.

Η πρόσφατη οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση που περνάμε έχει συγκεκριμένους υπεύθυνους οι οποίοι ποτέ δεν πληρώνουν για τα εγκλήματά τους.

Για μας η συσπείρωση, η αλληλεγγύη και ο αγώνας για να πάψει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο δεν γνωρίζει κράτη, έθνη ή πατρίδες. Και αυτός ο αγώνας για ελευθερία θα περάσει πάνω από τους φασίστες, το κράτος και τα τσιράκια του.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ  ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Αναρχικοί/ές, Αντιεξουσιαστές/στριες, Αντιφασίστες/στριες

Ηρακλείου

* το παραπάνω κείμενο μοιράστηκε στην παρέμβαση-πορεία που πραγματιποιήθηκε στην περιοχή των καμινιών στο Ηράκλειο στις 17 Απριλίου 2010