ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ-20-2-2011-ΩΡΑ : 19:00

… Ζούμε μόνοι, με την αντανάκλαση της επιγραφής του ζάρα στα μάτια, με το συρματόπλεγμα της κοινωνικής καταξίωσης να πνίγει τον εγκέφαλο, ζαλισμένοι από τις υστερικές κραυγές των νεκροζώντανων των ΜΜΕ, σακατεμένοι από τον μηδενισμό του lifestyle, αποκαμωμένοι από την βαρβαρότητα της εργασιακής συνθήκης. Είμαστε γεμάτοι από εθνική υποκουλτούρα, αρσενική ανωτερότητα, θρησκευτικό δόγμα, κοινωνικό status. Παρακολουθούμε αμήχανα την ύπαρξή μας να κατακερματίζεται από όλα τα είδη της εξουσίας, τα νομοθετήματα του κράτους, την ελεύθερη αγορά, από την εικόνα της αυθεντίας, τις κομματικές ταυτότητες. Είμαστε δυστυχώς η γόνιμη γη όπου οι κυρίαρχοι σπέρνουν τις καταστροφικές αξίες τους, χρησιμοποιούν σαν λίπασμα την έννοια της ατομικότητας και απολαμβάνουν σαν καρπό την διαρκή ύπαρξη υπηκόων.
Μια πιο προσεκτική ματιά όμως, θα αποκαλύψει μέσα στους βάλτους των μητροπόλεων, μια διαρκή κίνηση προς την ελευθερία. Υπάρχουν άνθρωποι που αρνούνται να χαζογελάσουν με τις νέες σειρές της βραδινής τηλεοπτικής ζώνης, αρνούνται να τρέξουν πίσω από το τρένο του διαρκούς ανταγωνισμού, αρνούνται να ακολουθήσουν μια ανήθικη νομιμότητα, αρνούνται να αναθέσουν σε ειδήμονες την τύχη τους, αρνούνται φυσικά να μηρυκάζουν αιώνια τη μιζέρια που οδηγεί σε μια «άνετη» ζωή.

Έχουνε συνειδητοποιήσει πως, απέναντι στη γενικευμένη νέκρωση, οφείλουν να αντιτάξουν αξίες που έχουν από καιρό λησμονηθεί. Κατανοούν πως είναι ώρα να προχωρήσουν σε δομές που έχουν στην καρδιά τους αξίες όπως η αυτοοργάνωση, η αλληλεγγύη, η συνδιαμόρφωση, η αδιαμεσολάβητη δράση. Έτσι αναδύονται μέσα στην κοινωνική έρημο, οάσεις όπου ικανοποιείται η δίψα για δημιουργία, για επαφή, για μόρφωση, για ψυχαγωγία, έξω από τον παραμορφωτικό φακό που επιβάλλουν οι εξουσιαστικές σχέσεις.

Ένα ακόμα τέτοιο εγχείρημα προσπαθούμε να ξεκινήσουμε στο Ηράκλειο, δημιουργώντας έναν ραδιοφωνικό σταθμό που θα επιχειρήσει να ικανοποιήσει αυτές τις ανθρώπινες ανάγκες. Έναν σταθμό που θα αντιταχθεί στην ομοιογένεια των κυρίαρχων ΜΜΕ, που θα αμφισβητήσει στην πράξη την μετατροπή των ραδιοκυμάτων σε ιδιωτική περιουσία, που θα λειτουργήσει με οριζόντιες οργανωτικές δομές, με γνώμονα την συναίνεση και την ομοφωνία, χωρίς υπευθύνους και διοικητές. Έναν ραδιοφωνικό σταθμό που θα έχει σαν στόχο την αντιπληροφόρηση, την αποδόμηση της κουλτούρας της διασκέδασης, που θα αναδείξει την εμπορευματική σχέση στην πραγματική της υπόσταση ως σχέση εξουσίας, που θα επιτίθεται διαρκώς, μέχρι να τα γελοιοποιήσει πλήρως, σε σεξιστικά, ρατσιστικά και φασιστικά ιδεολογήματα.

Για να δώσουμε νόημα στο χρόνο μας – Για να σταματήσουμε να κρυβόμαστε στη θαλπωρή του τηλεοπτικού κουτιού – Για να πάρουμε πίσω και τα Mhz


Η επόμενη συνέλευση του σταθμού θα γίνει την Κυριακή 20 Φλεβάρη 2011 , στις 7:00 το απόγευμα στην Κατάληψη Ευαγγελισμού (Θεοτοκοπούλου 18-Ηράκλειο Κρητης)

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ