ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ

“…Απέναντι σε αυτό το εθνοκρατικό σύστημα βαρβαρότητας και εκμετάλλευσης, στέκονται εστίες αντίστασης όπως η κατάληψη Ευαγγελισμού. Απελευθερωμένα εδάφη απ’ τα κάθε λογής σαπιομάγαζα, τις σεξιστικές και ρατσιστικές συμπεριφορές των «ελληναράδων», την τρομοκρατία της μισθωτής σκλαβιάς. Απελευθερωμένα εδάφη μέσα στις μητροπόλεις από το κράτος και τις αλλοτριωτικές σχέσεις που γεννά.”

“…Στον Ευαγγελισμό 16 χρόνια τώρα χτίζεται μια κοινότητα αγώνα. Είμαστε εργαζόμενοι- ες, φοιτητές-τριες και μαθητές-τριες. Συζητάμε, οργανωνόμαστε και δημιουργούμε μέσα από τις δομές και τις συνελεύσεις μας. Στον ευαγγελισμό μπορεί κανείς να βρει μια πανσπερμία ομάδων θεωρίας, δράσης και συλλογικής επιβίωσης: αναρχικές και αντιεξουσιαστικές πολιτικές ομάδες, ομάδες αντιπληροφόρησης, αντιφασιστικές συνελεύσεις, εργατικά σχήματα, φεμινιστικές συλλογικότητες, συνελεύσεις ενάντια στον μιλιταρισμό και τον πόλεμο, συνελεύσεις αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους, κολεκτίβες εργασίας, βιβλιοθήκη και χώρο διανομής βιβλίων, γυμναστήριο, στούντιο μουσικής και άλλους χώρους μελέτης και δραστηριοτήτων.

Η Κατάληψη Ευαγγελισμού είναι ένα ορμητήριο αλληλεγγύης για τους καταπιεσμένους. Ένας τόπος συνάντησης για τον καθένα και την καθεμία που επιλέγει να αρνηθεί την προκαθορισμένη πορεία των ζωών που μας επιφυλάσσουν και να πειραματιστεί για μια ζωή όμορφη και ελεύθερη. Η Κατάληψη Ευαγγελισμού είναι η εδαφικοποίηση της απόφασης του προλεταριάτου, να στεγάσει τις συλλογικές του επιθυμίες και να δημιουργεί πολιτικές κοινότητες ενάντια στο κεφάλαιο. Η οργάνωσή μας δεν είναι τρόπος αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου μας, είναι ο μοναδικός τρόπος να βγούμε ζωντανοί από τη καταθλιπτική βαρβαρότητα της καπιταλιστικής καθημερινότητας. Η Κατάληψη Ευαγγελισμού είναι ένα από τα πιο ιστορικά κτήρια στο κέντρο της πόλης γεμάτο ζωή και ελευθερία.”

-Απόσπασμα από το κείμενο “Η ιστορία μίας πέτρας”

 

Το παρόν blog είναι μια προσπάθεια επικοινωνίας, ενημέρωσης & αντιπληροφόρησης της Κατάληψης Ευαγγελισμού στο διαδίκτυο. Στα περιεχόμενα του μπορείτε να βρείτε εκδηλώσεις, δράσεις και ανακοινώσεις της κατάληψης, τις ομάδες και τις δραστηριότητες που πλαισιώνονται σε αυτή, καθώς και ψηφιακό αρχείο με έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό. Το blog φιλοξενείται από το squat.gr, μια προσπάθεια δημιουργίας ενός ηλεκτρονικού χώρου που εξυπηρετούνται σελίδες και ιστολόγια ομάδων, καταλήψεων, συλλογικοτήτων που διέπονται απο το αντιεξουσιαστικό πνεύμα.

 

Ηράκλειο-χάρτης