Καμία ανοχή στους κατασταλτικούς σχεδιασμούς του κράτους…

Στις 6 Δεκέμβρη 2009, ένα 1 χρόνο μετά την εξέγερση, που έγινε με αφορμή την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου καλούνται πορείες σε όλες τις πόλεις. Προληπτικά είτε λίγες μέρες πριν είτε την ημέρα των συγκεντρώσεων πραγματοποιούνται προσαγωγές-συλλήψεις συντρόφων και διαδηλωτών (περίπου 1200 σε όλη την Ελλάδα) καθώς και εισβολές σε στέκια όπως για παράδειγμα η εισβολή στο στέκι Ρεσάλτο στην Αθήνα. Έτσι και στο Ηράκλειο λίγες ώρες πριν την πορεία στήνονται καρτέρια κοντά στις 2 καταλήψεις: την πρώην κατάληψη του ΠΙΚΠΑ και στην κατάληψη Ευαγγελισμού με αποτέλεσμα την προσαγωγή συντρόφων που πήγαιναν στην προσυγκέντρωση. Ακολούθησε πορεία περίπου 800 ατόμων υπό την ασφυκτική παρουσία των φρουρών του καθεστώτος. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κατάληψη της Ανδρόγεω σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συλληφθέντες. Την επόμενη (7-12) πραγματοποιείται ογκώδης συγκρουσιακή πανεκπαιδευτική πορεία 3000 ατόμων με τους μαθητές να αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος. Κατά τη διάρκεια της πορείας μαθητές επιτίθενται συνεχώς σε μπάτσους και ασφαλίτες για να καταλήξουν σε μια μαζική και αρκετής διάρκειας σύγκρουση με τα ΜΑΤ έξω από τα δικαστήρια. Το απόγευμα, λίγο μετά την απελευθέρωση των συλληφθέντων (αφού τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες) της Κυριακής, ξεκινάει πορεία 250 ατόμων μετά από κάλεσμα του αναρχικού χώρου. Η παρουσία των μπάτσων ξεπερνά κάθε όριο, με οχτώ διμοιρίες και κουκουλοφόρους ασφαλίτες να είναι παρατεταγμένοι πίσω και πλάγια της πορείας. Μετά από σχετικά ασήμαντες συγκρούσεις, η πορεία κόβεται σε τρία κομμάτια και αμέσως μετά ασφαλίτες, ειδικοί φρουροί και χαφιέδες επιδίδονται σε κυνηγητό διαδηλωτών χωρίς αποτελέσματα.

Έτσι την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012 θα δικαστούν εξ’ αναβολής οι συλληφθέντες με κατηγορίες πλημελληματικού χαρακτήρα για όλους.

Ήταν φυσικό επακόλουθο 1 χρόνο μετά την εξέγερση τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια ώστε να μπορέσει να διασφαλιστεί το τρίπτυχο της εξουσίας που πρόσταζε την ησυχία -τάξη- ασφάλεια και να μην επαναληφθούν οι εξεγερσιακές διαδικασίες τις προηγούμενης χρονιάς. Έτσι οι αστυνομικές δυνάμεις προέβηκαν σε πρωτόγνωρου μεγέθους προληπτικών προσαγωγών και συλλήψεων οποιουδήποτε προσέγγιζε την πορεία. Ένα κλίμα που δεν άρχισε τότε, απλά ξεκίνησε να εντείνεται εκείνη την περίοδο και συνεχίζει ακόμα και σήμερα με πολύ πιο σκληρό τρόπο από πλευρά της εξουσίας, γιατί τον τελευταίο καιρό δεν έχει στον δρόμο μόνο τους αναρχικούς/αντιεξουσιαστές και τους μαθητές αλλά και κάποια μερίδα της κοινωνίας που αντιστέκεται με τον έναν η τον άλλον τρόπο απέναντι στην μετατροπή των ζωών μας ολοένα και περισσότερο σε μια εξαθλιωμένη καθημερινότητα. Οι απαγορεύσεις συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων, η βίαιη διάλυση συγκρουσιακών και ειρηνικών πορειών, η κήρυξη παράνομων και καταχρηστικών απεργιών και οι επιτάξεις εργαζομένων είναι τακτικές που τείνουν να γίνουν καθημερινότητα με απώτερο σκοπό την ολική υποδούλωση κάθε εστίας αντίστασης.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ 06/02 ΩΡΑ: 9 π.μ.

Την Τρίτη 07/02 ώρα: 6μ.μ. θα γίνει μικροφωνική αλληλεγγύης για την δίκη των 2 συλληφθέντων κατά την διάρκεια της πορείας αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες της εξέγερσης του 2008 που θα γίνει στις 09/02 ώρα 9π.μ στα δικαστήρια.

Αναρχικοί/αναρχικές