ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ

Οι καταλήψεις είναι το μέρος που η κοινότητα αγώνα παίρνει σάρκα και οστά. Είναι οι χώροι που βρισκόμαστε συζητάμε, οργανωνόμαστε και δημιουργούμε. Μέσα σε αυτούς τους χώρους γεννιόνται πυρήνες πολιτικής και πολιτιστικής δράσης όπως πολιτικές ομάδες, ομάδες αντιπληροφόρησης, αντιφασιστικές συνελεύσεις, εργατικά σχήματα, φεμινιστικές συλλογικότητες, συνελεύσεις ενάντια στον μιλιταρισμό και τον πόλεμο, συνελεύσεις ενάντια στον εγκλεισμό και αλληλεγγύης σε πολιτικούς κρατούμενους, κολεκτίβες εργασίας και χώροι διανομής βιβλίων. Είναι το σημείο συνάντησης μακριά από τη σάπια εμπορευματοποιημένη διασκέδαση των μαγαζιών που βρωμάει σεξισμό. Οι καταλήψεις δεν είναι απλά κτήρια, είναι ο τρόπος για ζωή μέσα στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Μία από αυτές τις καταλήψεις είναι και η αναρχική κατάληψη Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο Κρήτης. Με ιστορία δεκαεφτά ετών έχει δεχτεί πάμπολλες επιθέσεις και απειλές από αυτούς που ανήκουν στο στρατόπεδο της κυριαρχίας. Διαχρονικά είναι φιλόξενη στους διοργανωτές αγώνων κοινωνικών και εργατικών, αγώνων ενάντια στης φύσης της λεηλασία και εχθρικοί σε κράτος και κεφάλαιο συνεχίζοντας να είναι αγκάθι στα πλευρά της εξουσίας μέχρι σήμερα.

Η όξυνση της κρατικής καταστολής με προληπτικές δράσεις ενάντια στους χώρους αγώνα – “εστίες ανομίας” δείχνουν την ανησυχία των κυβερνόντων για τις ανεξέλεγκτες καταστάσεις που θα προκύψουν από τ ην εφαρμογή της ατζέντας τους. Παρότι το μιντιακό κατασκεύασμα της “λαοπρόβλητης” και “δημοφιλούς” κυβέρνησης δεν έχει ακόμη ξεφτίσει με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ακατανίκητη, οι αγώνες που δόθηκαν όλα αυτά τα χρόνια έχουν σφυρηλατήσει μία αναρχική-αντιεξουσιαστική κοινότητα αποφασισμένη να υπερασπισθεί την ιστορία της μέχρι τέλους. Οι απειλές και τα τελεσίγραφα έχουν χρησ ιμοποιηθεί και στο παρελθόν και κατάληξαν στο κάδο απορριμάτων ενώ οι εκδικητικές εγγυήσεις και οι κατηγορίες για πολλαπλά κακουργήματα που έχουν επιβληθεί, μας δυνάμωσαν ακόμη περισσότερο. Σε όλο αυτό τον κοινωνικό αγώνα ενάντια στον ολοκληρωτισμό και την καταστροφή ανθρώπων και φύσης υπάρχει η ανάγκη ενδυνάμωσης με την συμμετοχή του καθένα και της καθεμιάς μας από το δικό του μετερίζι.

-Απόσπασμα από το κείμενο
“ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ – ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ”
Νοέμβρης 2019

 

Φωτογραφίες από κάποιες δράσεις της κατάληψης και του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού
χώρου στο Ηράκλειο, ενάντια στο τελεσίγραφο εκκένωσης των καταλήψεων:

 

 

Το παρόν blog είναι μια προσπάθεια επικοινωνίας, ενημέρωσης & αντιπληροφόρησης της Κατάληψης Ευαγγελισμού στο διαδίκτυο. Στα περιεχόμενα του μπορείτε να βρείτε εκδηλώσεις, δράσεις και ανακοινώσεις της κατάληψης, τις ομάδες και τις δραστηριότητες που πλαισιώνονται σε αυτή, καθώς και ψηφιακό αρχείο με έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό. Το blog φιλοξενείται από το squat.gr, μια προσπάθεια δημιουργίας ενός ηλεκτρονικού χώρου που εξυπηρετούνται σελίδες και ιστολόγια ομάδων, καταλήψεων, συλλογικοτήτων που διέπονται απο το αντιεξουσιαστικό πνεύμα.