Ή ελευθερία ή ησυχία πρέπει να διαλέξετε Ή θα είσαστε ελεύθεροι ή θα είσαστε ήσυχοι και τα δυο μαζί δεν γίνεται

Δεν θα καταφέρουν ποτέ να μας νικήσουν γιατί δεν είμαστε εκατό, είμαστε χιλιάδες. Είμαστε ένα κομμάτι του κόσμου που αγωνίζεται ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, την κρατική τρομοκρατία και τον εκφασιμό. Κομμάτι των ντόπιων και μεταναστών εργαζόμενων, ανέργων, μαθητών, αντιστεκόμενων στις γειτονιές, διωκόμενων και φυλακισμένων αγωνιστών, που δεν σκύβουν το κεφάλι. Μαζί τους υψώνουμε μια γροθιά αντίστασης όπως τη στιγμή της σύλληψής μας.

Από την ανακοίνωση των 93 συλληφθέντων της Villa Amalias μέσα από τη ΓΑΔΑ

Το τελευταίο 24ωρο το κράτος έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση. Η ανακατάληψη της Βίλα Αμαλίας κατέληξε σε νέα επέμβαση της αστυνομίας και στην σύλληψη όλων. Μετά από λίγες ώρες, αστυνομικές δυνάμεις εισβάλλουν και στη κατάληψη Πατησίων και Σκαραμαγκά ενώ οι 92 συλληφθέντες της Βίλλας παραπέμπονται με κουκουλονόμο.

Ζούμε ιστορικές στιγμές. Ας πράξουμε αναλόγως. Ένας εσμός πολιτικών λακέδων του ντόπιου και υπερεθνικού κεφάλαιου, αποτελούμενος από φασισταριά, κλεφτρόνια και λαμόγια κάθε είδους, από την άκρα δεξιά μέχρι και τη λεγόμενη δημοκρατική αριστερά – συνεπικουρούμενοι από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και τις παρακρατικές συμμορίες-, επιδίδονται ασύστολα στην καταλήστευση, καταδυνάστευση και την τρομοκράτηση του λαού. Για την απρόσκοπτη επιτυχία των σχεδιασμών τους έχουν επιβάλλει ένα Καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης το οποίο δεν είναι παρά πολιτική δικτατορία συγκαλυμμένη με τα ράκη του κοινοβουλευτικού μανδύα. Το χρεοκοπημένο πολιτικοοικονομικό σύστημα, προκειμένου να διαιωνίσει την άθλια ύπαρξή του ή να λάβει έστω παράταση χρόνου μπροστά στην προϊούσα αποσύνθεσή του, θέλει να επιβάλει τη σιωπή και την υποταγή των πληβειακών στρωμάτων της κοινωνίας είτε με την χειραγώγηση και τον πειθαναγκασμό της προπαγάνδας των ΜΜΕ είτε με την ωμή βία και την τρομοκρατία που ασκούν πάνω στους αντιστεκόμενους ανθρώπους οι κρατικές δυνάμεις καταστολής και οι παρακρατικές συμμορίες.

Οι εξουσιαστές γνωρίζουν πολύ καλά πώς όσο βαθαίνει η κρίση του καπιταλιστικού οικοδομήματος, τόσο θα αυξάνονται όχι μόνο οι αντιστάσεις αλλά και τα διάφορα εγχειρήματα δομών από τα κάτω. Τόσο πιο πολύ θα αρχίσει να αμφισβητείται η κυριαρχία τους. Οι έχοντες την εξουσία γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι νεόπτωχοι χωρίς αύριο, θα αναζητούν όλο και περισσότερο συλλογικούς τρόπους στην επιβίωση και πρέπει να βρουν ένα έρημο τοπίο.
Ο αντιθεσμικός, αδιαμεσολάβητος και αυτοοργανωμένος χαρακτήρας των καταλήψεων, στέγης και πολιτικών, των στεκιών και κοινωνικών χώρων, αλλά και των συνελεύσεων γειτονιών, τα οριζόντια συντονιστικά πολιτών,  τα ανταλλακτικά δίκτυα και τα κοινωνικά ιατρεία, μέχρι τις καταλήψεις εργασιακών χώρων και την αυτοδιαχείρηση εργοστασίων  που απλώνονται  σαν ιστός σε όλες τις πόλεις τρομάζει τον κυριαρχία γιατί αποτελούν σημεία αντίστασης στο υπάρχων σαθρό πολιτικό, οικονομικό και πολιτισμικό σύστημα. Είναι τρόποι και τόποι οργάνωσης μιας κοινωνίας που τάσσεται ενάντια στη “λογική” του κέρδους, της ιδιοκτησίας, της εξατομίκευσης και του κτηνώδους ανταγωνισμού. Είναι η συλλογική απάντηση των ανθρώπων που δεν δέχονται να σφαχτούν μεταξύ τους για τος ποιος θα επιβιώσει, αλλά επιλέγουν το συλλογικό και την αυτοοργάνωση σαν πρόταση και πράξη.
Άνεργε, εργαζόμενε, νοικοκυρά, μαθητή, φοιτητή, μετανάστη, αγρότη.  Δεν μπορούμε πια να ζούμε όπως θέλουν αυτοί, πρέπει να διαλέξουμε. Ή Ελευθερία ή “ησυχία”. Ή θα ζήσουμε ελεύθεροι ή θα καθόμαστε “ήσυχοι” και τα δύο μαζί δεν γίνονται.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ – ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

Αναρχικοί Ηρακλείου Κρήτης 

Γενάρης 2013