Ηράκλειο : Αλληλεγγύη στην Κοζάν Νιχαγιέτ | Μικροφωνική 13/2-ώρα:18:00 Λιοντάρια | Πορεία 18/2-ώρα:18:00 Λιοντάρια

solidarity-kozan-Nihagiet

Το Σάββατο 8/2/2014 δύο άντρες της Ασφάλειας Ηρακλείου συνέλαβαν στο σπίτι της στο Ηράκλειο την κούρδη λαϊκή αγωνίστρια Κοζάν Νιχαγιέτ (Ρόζντα), κατόπιν ενεργοποίησης διεθνούς εντάλματος, και την οδήγησαν στα κρατητήρια της Ασφάλειας. Το πρωί της Δευτέρας 10/2/2012, η εισαγγελέας αποφάσισε την κράτησή της στις φυλακές της Νεάπολης Λασιθίου, σε αναμονή της δίκης για την έκδοσή της ή όχι στην Τουρκία.
Η αγωνίστρια Κοζάν Νιχαγιέτ ουδέποτε διέπραξε κάποιας μορφής αδίκημα ούτε στην Τουρκία, ούτε φυσικά στην Ελλάδα, διώκεται δε από τις τουρκικές αρχές αποκλειστικά για τα πολιτικά της φρονήματα και την πολιτική δράση που ανέπτυξε εκεί. Στα δεκατέσσερα (14) χρόνια που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, κατ” ουδένα τρόπο δεν έχει βλάψει κάποιον άνθρωπο, αντιθέτως δε, έχει δώσει το παρόν με συνέπεια στους αγώνες διεκδίκησης των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Επίσης, είναι παντρεμένη με Κούρδο πολιτικό πρόσφυγα, ο οποίος έχει πάρει την ελληνική ιθαγένεια.
Η σύλληψή της εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο συνεργασίας που αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στο ελληνικό και το τουρκικό κράτος για την έκδοση Τούρκων και Κούρδων καταζητούμενων για την πολιτική και συνδικαλιστική τους δράση στην Τουρκία. Μάλιστα τη Δευτέρα 10/2/2012 άλλοι τέσσερις Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές στην Αθήνα και απειλούνται με έκδοση στη Τουρκία. Η έκδοση της Κοζάν Νιχαγιέτ, όπως και όλων των πολιτικών προσφύγων, θα σημάνει την έκθεσή τους σε διαρκή βασανισμό και την απειλή φυσικής εξόντωσής τους στις τουρκικές φυλακές.
Υπάρχουν χιλιάδες πολιτικοί πρόσφυγες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, στους οποίους έχει παραχωρηθεί πολιτικό άσυλο, και ζουν ομαλά και ανεμπόδιστα. Στη βάση της αλλαγής που προωθείται σε διεθνές πλαίσιο πάνω στο ζήτημα των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, στην Ελλάδα η ακροδεξιά κυβέρνηση με υπερβάλλοντα ζήλο έχει ξεκινήσει διαδικασίες σύλληψης και έκδοσης ανθρώπων που διώκονται για την πολιτική τους δράση και το φρόνημά τους. Άνθρωποι που αντιστάθηκαν στη Χούντα του Εβρέν και στο στρατοκρατικό καθεστώς της Τουρκίας, διώκονται σήμερα ως τρομοκράτες.
Εμείς απ” την πλευρά μας οφείλουμε να δηλώσουμε πως η αλληλεγγύη δεν γνωρίζει σύνορα και έθνη. Οφείλουμε να εκδηλώσουμε την έμπρακτη στήριξή μας στους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες που κινδυνεύουν με έκδοση στην Τουρκία ή σε ευρωπαϊκές χώρες. Η έκδοσή τους θα έχει ως συνέπεια πολυετείς φυλακίσεις και εξοντωτικούς βασανισμούς. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην αντίσταση, τους αγώνες και την ελευθερία.
ΥΓ: Πάνω στην πλάτη της αγωνίστριας Κοζάν Νιχαγιέτ αναπτύχθηκε ένα βρώμικο παιχνίδι παραπληροφόρησης από μεριάς πολλών καθεστωτικών ΜΜΕ, τα οποία για ακόμη μια φορά και χωρίς δεύτερη σκέψη, αναπαράγουν τα δελτία τύπου των κατασταλτικών μηχανισμών. Κανιβαλίζουν λοιπόν παρουσιάζοντας τη Ρόζντα ως «μια φοβερή και τρομερή τρομοκράτισσα που κρυβόταν και παραπλανούσε τις διωκτικές αρχές τους τελευταίους μήνες». Μόνο που η Ρόζντα έχει τελέσει πολιτικό γάμο στο Δήμο Ηρακλείου το 2001, εργάζεται σε τουριστική περιοχή το καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια, έχει αιτηθεί πολιτικού ασύλου στο παρελθόν και πρόσφατα αιτήθηκε την απόκτηση ιθαγένειας. Τέλος το 2012 ταξίδεψε με το σύζυγό της σε Γερμανία και Ολλανδία προς αναζήτηση εργασίας και επέστρεψαν στην Ελλάδα μετά από μερικούς μήνες.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝ ΝΙΧΑΓΙΕΤ
& ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Mικροφωνική Πέμπτη 13 Φλεβάρη,ώρα :  6 μμ,  Λιοντάρια 

Συγκέντρωση-Πορεία: Τρίτη 18 Φλεβάρη, ώρα : 6 μμ, Λιοντάρια

Αλληλέγγυοι/ες , Ηράκλειο Κρήτης

css.php