Ανακοίνωση Αναρχικών Ηρακλείου για τα χθεσινά γεγονότα στο Ρέθυμνο.

 anarchyΧθές το πρωϊ εν όψη του Δημοτικού συμβουλίου για το θέμα της εγκατάστασης μεταναστών στο Ρέθυμνο είχε καλεστεί, απο φασίστες της ΧΑ και του Σώρρα καθώς και μέλη του ΣΑΟΡ (“σύλλογος αλληλοβοήθειας οφειλετών Ρεθύμνου “, ένας σύλλογος με σαφή ακροδεξιό προσανατολισμό που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει όλο τον εμετικό συφερτό από ξενοφοβικούς νοικοκυραίους,μαγαζάτορεςκαι επιχειρηματίες με σαφή οικονομικά συμφέροντα, μεγαλοαγρότες νταβατζήδες κτλ ) συγκέντρωση έξω απο το Δημαρχείο της πόλης.

Οι φασίστες της ΧΑ, του Σώρρα και τα “παρακλάδια” τους, έχουν εδώ και καιρό υιοθετήσει σαν πάγια τακτική τους να παρουσιάζονται στα κατά τόπους συμβούλια σαν “αγανακτισμένοι πολίτες” και να ξερνάν τη ρατσιστική χολή τους.

Όμως αυτή τη φορά ήρθαν αντιμέτωποι και με αντιφασίστες της πόλης του Ρεθύμνου που δε θα τους άφηναν ανενόχλητους στην προσπάθεια τους να σπείρουν τον φόβο για την ενδεχόμενη μεταγκατάσταση μεταναστών, με τη γνωστή ρητορική για τη δημόσια τάξη και υγεία, τη Ισλαμοποίηση της κοινωνίας και τους τρομοκράτες που κρύβονται ανάμεσα τους!! Επιχειρήματα που μπορούν να βρουν έρεισμα σε μια ήδη φοβισμένη κοινωνία από τις κρατικές πολιτικές εξαθλίωσης και η οποία ψάχνει μανιωδώς για εναν “αποδιοπομπαίο τράγο” αποποιώντας τις δικές τις ευθύνες.

Φτάνοντας στο σημείο οι αντιφασίστες-στριές για την επίσης καλεσμένη αντιφασιστική συγκέντρωση, ήρθαν αντιμέτωποι με όλο τον παραπάνω συνοθύλευμα το όποιο είχε μαζί του και την απαραίτητη συνοδεία των ΜΑΤ.

Στις αντεκλήσεις και συμπλοκή που ακολούθησε υπήρξαν τραυματισμοί και απο τις δυο πλευρές και 4 προσαγωγές αντιφασιστών εκ των οποίων οι 2 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Οι σύντροφοι και αντιφασίστες στο Ρέθυμνο δεν είναι μόνοι. Έχουν μαζί τους όλους εμάς που στεκόμαστε στο πλευρό των καταπιεσμένων ανεξαρτήτου χρώματος , εθνικότητας και θρησκείας.

 

ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ, ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΕ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ!

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ!

 

Αναρχικοί-ες , Αντιφασίστες-ριες

Ηρακλείου.

Κατάληψη Ευαγγελισμού.