Ανακοίνωση της κατάληψης ευαγγελισμού για την επίθεση που δέχτηκε η κατάληψη Rosa Nera στα Χανιά

Την Κυριακή 13/09  έγινε επίθεση στην κατάληψη Rosa Nera στα Χανιά από παρακρατικούς την ώρα που όλοι οι σύντροφοι βρίσκονταν στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο καιρό  πριν από το χτύπημα κατεβάζονταν συνεχώς  αφίσες και πανό του αντιρατσιστικού. Αυτές τις πρακτικές τις ξέρουμε. Στην  Ελλάδα έχουν πραγματοποιηθεί επιθέσεις σε καταλήψεις και στέκια ακόμα και ενάντια σε ανθρώπους που δραστηριοποιούνται όχι μόνο στον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο αλλά και στο χώρο της αριστεράς.

Μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη έχει καλλιεργηθεί από το κράτος και τα Μ.Μ.Ε μια αντιεξεγερτική πολιτική που έχει ως φυσικό επακόλουθο την άνοδο της ακροδεξιάς και των φασιστών. Στο επίκεντρο  του κράτους tο καλοκαίρι βρίσ

κονταν οι μετανάστες με συχνές σκούπες, απελάσεις και  με εφόδους τις αστυνομίας στα σπίτια που διαμένουν. Αποκορύφωμα ήταν τα γεγονότα στο παλιό εφετείο που οι μετανάστες δεν  είχαν μόνο να αντιμετωπίσουν τις απειλές των  μπάτσων για εκκένωση αλλά  και τις επιθέσεις των φασιστών.

Άλλο κορυφαίο γεγονός ήταν το κάψιμο και στη συνέχεια το γκρέμισμα του καταυλισμού των μεταναστών  στη Πάτρα με αποτέλεσμα να  τους μεταφέρουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Έτσι σιγά σιγά φτάσαμε και στις   επιτροπές κατοίκων όπως αυτή του Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα η οποία απαρτίζεται από ακροδεξιούς  και χρυσαυγίτες που προσπαθούν να διώξουν τους μετανάστες από την περιοχή και έφτασαν ακόμα  και στο σημείο να φράξουν την παιδική χαρά της γειτονιάς για να μην παίζουν τα παιδιά των μεταναστών.

Τα  τελευταία χρόνια όλοι αυτοί οι εθνικιστές, ακροδεξιοί  πείτε τους όπως θέλετε έχουν πια έναν πολιτικό αντιπρόσωπο στην Βουλή, το ΛΑ.Ο.Σ. Όπου σε πρακτικό επίπεδο συνεργάζεται με την χρυσή αυγή. Τοποθετεί συχνά σε ψηφοδέλτια του πρώην μέλη της Χ.Α. όπως και στις επικείμενες εκλογές προσπάθησε να βάλει  έναν  πρώην  υπαρχηγό της.

Οι πρακτικές των φασιστοειδών όχι μόνο δεν προσβάλουν την Δημοκρατία τους αλλά και τις περισσότερες φορές συμβαδίζουν με τις πρακτικές και τις πολιτικές επιλογές του κράτους. Η εξουσία  προσπαθεί να καταστείλει τις καταλήψεις, να εκφοβίσει και να εκδιώξει  τους μετανάστες και τέλος προσπαθεί να αποδυναμώσει όλο τον κόσμο που βγήκε δυναμικά από τη εξέγερση και  δραστηριοποιείται ενεργά.  Στην κοινωνία ολοένα και περισσότερο καλλιεργείτε ξενοφοβικό και ρατσιστικό σύνδρομο όχι μόνο από το κράτος αλλά και από τα Μ.Μ.Ε που προβάλουν και  σιγοντάρουν τις εθνικιστικές αντιλήψεις. Έτσι βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη εποχή  που στη κοινωνία πλασάρεται ένας αποδιοπομπαίο τράγος  που πάντα βρίσκεται πίσω από τα προβλήματα  της(μετανάστες)  και όπου κάθε μορφή αντίστασης και επίθεσης βαπτίζεται τρομοκρατία.

Τα  στέκια και οι καταλήψεις είναι χώροι που αντιστέκονται και λειτουργούν με βάση την  αντιεραρχία, την συνδιαμόρφωση, την αυτοοργάνωση  και  την αυτοδιάθεση. Γίνονται εκδηλώσεις και πολλές άλλες συντονισμένες ενέργειες  με πολιτικό περιεχόμενο. Είναι χώροι έκφρασης και δημιουργίας, όπου οι δράσεις τους δεν περιορίζονται χωροταξικά αλλά διαχέονται στην κοινωνία, δίνουν πνοή σε μια άψυχη  και αποστειρωμένη πόλη.

Οι επιθέσεις σε τέτοιους χώρους δεν μας φοβίζουν μας εξοργίζουν.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ROSA NERA

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΥ 18

css.php