Ανακοίνωση σε σχέση με την ισοπέδωση των γραφείων της Χ.Α. στο Ηράκλειο της Κρήτης

Ο φασισμός είναι φύσει και θέσει εχθρός της ελευθερίας και της ζωής. Είναι η επιβολή του ισχυρότερου, η άρνηση της ποικιλομορφίας, το μίσος για το διαφορετικό, η λατρεία του θανάτου. Ανέκαθεν, αποτελεί την εφεδρεία του Κεφαλαίου για τις στιγμές εκείνες που οι εκμεταλλευόμενοι, αντιλαμβανόμενοι τη θέση τους, αποφασίζουν να αναμετρηθούν με την ιστορία και να αγωνιστούν για την κοινωνική απελευθέρωση. Είναι το μακρύ χέρι του Κράτους απέναντι στην κοινωνία, για να διαιρεί τεχνητά τους καταπιεσμένους, ανάλογα με τη φυλή, το φύλλο, τη σεξουαλικη προτίμηση και να επιτίθεται στον κόσμο της αντίστασης.

 

Η Χρυσή Αυγή, αν και δεν είναι η μοναδική μορφή φασισμού στην καθημερινότητά μας, αποτελεί έναν από τους κύριους και πιο επικίνδυνους εκφραστές του. Στην Κρήτη όμως, παρ´ όλες τις προσπάθειές της, δεν μπόρεσε ποτέ να ορθοποδήσει και να στεριώσει. Το τελευταίο γραφείο που της έχει απομείνει στο νησί είναι αυτό στη Νέα Αλικαρνασσό, το οποίο προσπαθεί με νύχια και με δόντια να διατηρήσει ανοιχτό. Δυστυχώς για εκείνους, στην μεγαλύτερή τους ευκαιρία τα τελευταία χρόνια να ξαναβγούν στο προσκήνιο και να διεκδικήσουν δημόσιο χώρο με αφορμή το Μακεδονικό, βρήκαν απέναντί τους ένα ισχυρό αντιφασιστικό κίνημα, το οποίο μέσα από μια σειρά πολύμορφων μαχητικών δράσεων στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

 

Η επιλογή της καθόδου του Λαγού δεν κρίνεται καθόλου τυχαία στη συγκεκριμένη συγκυρία. Ήρθε ο αρχιμαφιόζος, ο ενορχηστρωτής των ταγμάτων εφόδου, ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, εκείνος που υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα των αφεντικών προσπάθησε να στρέψει τους εργάτες της ζώνης του Περάματος απέναντι στην ίδια τους την τάξη. Ήρθε, διοργανώνοντας μια εκδήλωση με τίτλο “Η κόκκινη τρομοκρατία δεν λυγίζει τους εθνικιστές”, για να χτυπήσει στοργικά στην πλάτη τους ντόπιους φασίστες, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να τους ανεβάσει το ηθικό.

 

Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε κι εμείς να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα. Επισκεφθήκαμε όμως τα γραφεία τους μερικές ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα της εκδήλωσης. Την Τετάρτη 28/2 το πρωί, 60 αντιφασίστες κι αντιφασίστριες επιτεθήκαμε αιφνιδιαστικά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη γειτονιά της Νέας Αλικαρνασσού και τα ισοπεδώσαμε. Ανεβήκαμε στο μπαλκόνι, διαρρήξαμε το κτίριο άπ’ τα παράθυρα, προκαλέσαμε φθορές σε όλους τους χώρους του, καταστρέψαμε την υδραυλική και ηλεκτρολογική υποδομή του, γράψαμε συνθήματα και πετάξαμε μπογιές στους τοίχους. Αποχωρήσαμε μαζικά και συντεταγμένα με ισχυρή περιφρούρηση.

 

Δεν μας προκάλεσε καθόλου εντύπωση η αποδοχή της δράσης μας από τη πλειοψηφία της γειτονιάς της Αλικαρνασσού. Γνωρίζουμε καλά, επειδή αποτελούμε κομμάτι της, ότι αντιλαμβάνεται την παρουσία των Χρυσαυγιτών ως ντροπή για την προσφυγική της ιστορία, σαν ένα καρκίνωμα στα σπλάχνα της.

 

Όσον αφορά εμάς, η στάση μας απέναντι στον φασισμό ήταν, είναι και θα είναι αδιαπραγμάτευτη. Είμαστε πεπεισμένοι βαθιά, ότι ο αγώνας για ζωή και ελευθερία, ο αγώνας για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και δικαοσύνης, προυποθέτει τη μάχη για το ολοκληρωτικό τσάκισμα του, τη μάχη που θα τον στείλει στα σκουπίδια της ιστορίας.

 

Ελπίζουμε το τελευταίο διάστημα να έκανε ακόμα πιο σαφές στους φασίστες ότι το Ηράκλειο ήταν και θα παραμείνει πόλη αντιφασιστική. Μια πόλη που είναι επικίνδυνο να είσαι φασίστας.

 

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ – ΖΗΤΩ Η ΖΩΗ

 

Στέλνουμε δύναμη και αλληλεγγύη στους συντρόφους και τις συντρόφισσες του Ε.Κ.Χ. “Φαβέλα” στον Πειραιά και της Κατάληψης “Παναιτωλίου 21” στο Κουκάκι που δέχτηκαν φασιστική επίθεση τις προηγούμενες μέρες

Αντιφασίστες – Αντιφασίστριες

 

Υ.Γ. Αυτές τις στιγμές, η σκέψη μας δεν μπορεί παρά να είναι κοντά στο σύντροφο Ντίνο Γιαγτζόγλου, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας και δίψας με αίτημα τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Του στέλνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας και προειδοποιούμε πως η επιδείνωση της υγείας του θα έχει την ανάλογη απάντηση.