Συνθήματα ενάντια στον εγκλεισμό και τον σωφρονισμό & αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους!

Μπουρλότο και φωτιά σε όλα τα κελιά !

Την Κυριακή 6/2/2022 αποφασίσαμε, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης σε συντρόφους-ισσες που διώκονται για την ανατρεπτική τους δράση, να γράψουμε συνθήματα στο κέντρο του Ηρακλείου. Κινηθήκαμε στα στενά της ευρύτερης γειτονιάς του κέντρου, αλλά και σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, βάφτηκαν τα φρεσκοβαμμένα δικαστήρια, τράπεζες και κάποια μεγάλα καταστήματα.

Γράφτηκαν συνθήματα ενάντια στον εγκλεισμό και τον σωφρονισμό, αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους και κάποια πιο συγκεκριμένα με αφορμή τις παρακάτω υποθέσεις :

  • Έναρξη του εφετείου στις 9/2 των συντρόφων Δ. Χατζιβασιλειάδη, που διώκεται για την συμμετοχή του στην «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας» και του Β. Σταθόπουλου που εκδικητικά διώκεται για την έμπρακτη αλληλεγγύη του στον πρώτο μετά από τραυματισμό από μπάτσους
  • Έναρξη του εφετείου των συντρόφων Π. Γεωργιάδη που κατηγορείται για συμμετοχή στην «Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών» και της Ε.Μ. και του Μ.Τ. που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση
  • Για τον σύντροφο Μαντζουρίδη που διώκεται με μοναδικό στοιχείο ένα μεικτό δείγμα dna
  • Επιπλέον, η αλληλεγγύη για εμάς δεν γνωρίζει σύνορα και γι’αυτό στεκόμαστε αλληλέγγυοι-ες στον σύντροφο C.Lavazza ο οποίος κρατείται σε ισπανικές και γαλλικές φυλακές τα τελευταία 25 χρόνια για την δράση του και ενώ θα έπρεπε να έχει αποφυλακιστεί από τον Δεκέμβρη. Η διαδικασία αποφυλάκισης του παρακωλύεται γιατί όπως γράφει και ο ίδιος «παραμένω απερίφραστα αμετανόητος», γεγονός που αμφισβητεί στην πράξη το ίδιο το σωφρονιστικό σύστημα.

Όποιος ξεχνάει τους αιχμαλώτους πολέμου ξεχνά τον ίδιο τον πόλεμο

Μέχρι το γκρέμισμα της τελευταίας φυλακής κάνεις δεν είναι ελεύθερος

Κατάληψη Ευαγγελισμού – Θεοτοκόπουλου 18, Ηράκλειο Κρήτης