Αλληλεγγύη στους 3 της Θεσσαλονίκης

Οι κυρίαρχοι είναι οι νικητές γι’αυτο είναι και εκείνοι που γράφουν την Ιστορία και βγάζουν τους ορισμούς. Υποστηρίζουν σαν σύγχρονοι αυτοκράτορες ότι κατέχουν τη μοναδική αλήθεια και το δίκαιο. Ορθολογικοποιούν την βαρβαρότητα της καθημερινής ζωής και ταυτόχρονα ντύνουν με αστραφτερό περιτύλιγμα την ασχημία αυτού του κόσμου. Έχουν φαγωθεί να μας πείσουν για το αναντίρρητο δικαίωμα τους να κάνουν ότι θέλουν (πάντοτε για το κάλο μας) και σαν αυστηροί γονείς να μας βάζουν στην γωνιά, τιμωρία, όταν δεν υπακούμε ευλαβικά στις προσταγές τους.

Η κυριαρχία πλάθει έννοιες, κατασκευάζει παγματικότητες, δημιουργεί γλώσσες ώστε να μπορεί μέσα σε ένα μεγάλο και αόρατο κοινωνικό εργοστάσιο να παράγει συνειδήσεις και ανθρώπινες συμπεριφορές.

Περί Τρομοκρατίας ο λόγος.

Το Κράτος βαφτίζει τρομοκράτες όσους/ες επιλέγουν να μην κοιτάξουν τη δουλίτσα τους, τη ζωούλα τους και να αφιερώσουν τα πάντα στον αγώνα για έναν ομορφότερο κόσμο.Εμείς από τη μεριά μας δεν αποδεχόμαστε αυτόν τον χαρακτηρισμό και είμαστε σίγουροι/ες ότι πολλοί/ες εκεί έξω δεν έχουν την ίδια γνώμη με τον κρατικό μηχανισμό και τα φερέφωνα του.

Τρομοκρατία είναι οι ειδήσεις των οκτώ.

Τρομοκρατία είναι οι απλήρωτοι λογαριασμοί σε μαγνητάκια στο ψυγείο, τα απλησίαστα ενοίκια και το κομμένο ρεύμα.

Τρομοκρατία είναι οι νεκροί εργάτες στα σύγχρονα κάτεργα και το ξυπνητήρι για μια ακόμα μέρα στη δουλειά.

Τρομοκρατία είναι το λιγούρι αφεντικό σου και η έμφυλη βια.

Τρομοκρατία είναι τα ψυχολογικά αδιέξοδα και ο ήχος της απουσίας σε άδεια σπίτια.

Τρομοκρατία είναι να ζεις ολομόναχος/η μέσα σε έναν κόσμο που γίνεται όλο και πιο βάρβαρος και αδηφάγος.

Τρομοκρατία είναι οι τιμές των προιόντων στα σουπερμάρκετ και η βενζίνη στα δύο ευρώ.

Τρομοκρατία είναι οι πολεμικές/ιμπεριαλιστικές προετοιμασίες των Κρατών και οι μπλε φάροι στις γειτονίες μας.

Τρομοκρατία είναι οι νεκροί από το κατεστραμμένο σύστημα υγείας του ελληνικού Κράτους

και οι αυτόχειρες της κρίσης της τελευταίας 10ετιας.

Τρομοκρατία είναι η οργανωμένη βια του Κράτος και το θεσμοθετημένο μονοπώλειο σε αυτήν.

Τρομοκρατία είναι η μισθωτή σκλαβιά και η μορφή οικονομικής οργάνωσης της κοινωνίας.

Για να γίνουμε ξεκάθαροι/ες τρομοκράτες είναι το Κράτος και το Κεφάλαιο.

H Υπόθεση.

Τα ξημερώματα της Τρίτης 8/2/2022, πάνοπλες δυνάμεις της ΕΚΑΜ και της αντιτρομοκρατικής εισβάλλουν σε σπίτι στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης και συλλαμβάνουν τον αναρχικό σύντροφο Θάνο Χατζηαγγέλου και την αναρχική συντρόφισσα Γεωργία Βούλγαρη. Έχει προηγηθεί ο εμπρησμός του ΙΕΘΠ (Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού). Ο σύντροφος Θάνος Χατζηαγγέλου ανέλαβε την ευθύνη του συγκεκριμένου εμπρησμού και των ευρημάτων της επιχείρησης και η συντρόφισσα Γεωργία Βούλγαρη υπερασπίστηκε την επιλογή να έχει υποστηρικτικό ρόλο για την πραγματοποίηση της ενέργειας. Κάποιες ώρες αργότερα συλλαμβάνεται και ο σύντροφος Πάνος Καλαιτζής, που αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.Και οι τρεις κατηγορούνται με τον τρομονόμο (187α) για τον εμπρησμό στο «Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού», τη συμμετοχή στην «Οργάνωση Αναρχική Δράση» και πλήθος επιθέσεων των οποίων έχει αναλάβει την ευθύνη η συγκεκριμένη οργάνωση.

Στις 11/2 οι δύο σύντροφοι και η συντρόφισσα περνάνε τους τσιμεντένιους τοίχους των φυλακών Κορυδαλλού.

Η κατασκευή ενόχων.

Το Κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του αναζητούν πάντοτε ενόχους και όταν αυτό είναι αδύνατον, δε διστάζουν να τους κατασκευάσουν.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες δεκάδων υποθέσεων που κατασκευάστηκαν στα γραφεία της αντιτρομοκρατικής με μείζον στόχο τη διάχυση του φόβου και της ηττοπάθειας σε όσους/ες αγωνίζονται. Πρόκειται για μια επίδειξη δύναμης από τη μεριά του Κράτους που εντός λίγων ωρών μπορεί να σε φορτώσει με χρόνια φυλάκισης και να σε πετάξει στα μπουντρούμια της δημοκρατίας.

Για να γίνουμε κατανοητοί, στη συγκεκριμένη υπόθεση βρισκόμαστε μπροστά σε μια σκευωρία εν εξελίξει που στοχεύει στην ποινικοποίηση των συντροφικών και φιλικών σχέσεων. Έτσι όμορφα και ωραία μπλέκοντας έναν αθώο σε μια καφκική περιπέτεια προκύπτει το σύνηθες τρίπτυχο για τη δημιουργία υποθέσεων και τη χρήση του τρομονόμου (187α). Ο σύντροφος Π. Κ βρίσκεται προφυλακισμένος με μοναδικό στοιχείο τις συντροφικές και συναδελφικές σχέσεις που διατηρούσε με τον Θ. Χ και αυτό είναι κάτι που μας αφορά όλους/ες.

Γιατί την επόμενη φορά θα μπορεί να είναι οποιοσδήποτε από εμάς ή από όσους διαβάσουν ένα τέτοιο κείμενο.

“Βαρύς ο κόσμος να τον ζεις αλλά για λίγη περηφάνια το αξίζει”.

Αν είμαστε μια φορά στο πλάι των αθώων τότε στεκόμαστε χίλιες στο πλάι των ενόχων.

Όσοι σύντροφοι και όσες συντρόφισσες με περηφάνια και αδιαλλαξία σήκωσαν το βάρος των επαναστατικών επιλογών τους είναι σάρκα από τη σάρκα μας. Ο ένοπλος αγώνας είναι αναπόσταστο κομμάτι του αναρχικού κινήματος. Κρατάμε βαθειά μέσα μας το ιστορικό νήμα αυτών των επιλογών και αναμετριόμαστε με τα επίδικα της εποχής μας. Η αναρχική πολύμορφη δράση δεν αποβλέπει σε δάφνες νομιμοφροσύνης αλλά οικοδομεί το μωσαικό του αγώνα χωρίς περιστροφές και δειλίες. Από τις εκδηλώσεις και τις αφισοκολλήσεις, στα σαμποτάζ και τις απαλλοτριώσεις, από τους αγώνες στους χώρους δουλειάς, τις κοινότητες στις γειτονιές και τα θεατρικά, στα οδοφράγματα και τις ένοπλες επιθέσεις. Τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί και τίποτα δεν πρόκειται να παραδώσουμε αμαχητί.Οταν η εξουσία μιλάει στοργικά για κοινωνική ειρήνη,μόνο περισσότερη εξαθλίωση και απάθεια μπορούμε να περιμένουμε.Να είστε καχύποπτοι/ες με όσους προσφέρουν εναλλακτικές για τη βία που ζείτε καθημερινά.Γιατί στην τελική, ένοχοι είναι όσοι δεν κάνουν κάτι μπρος στην αθλιότητα και επιλέγουν να ζουν με δόσεις και να πεθαίνουν λίγο-λίγο κάθε μέρα.

Συνέπεια και αφοσίωση μέχρι την Αναρχία

Για την υπεράσπιση της βίας που στρέφει την κάννη στην εξουσία.

Για να κερδηθεί μια ζωή που να αξίζει να την ζεις.

Κατάληψη Ευαγγελισμού