Ανοιχτή συνέλευση για την ταξική αλληλεγγύη στους απεργούς της Μαλαματίνα | 2/11-ώρα:20:00

Εδώ και μήνες -και παρά τα δικαστήρια, και την καταστολή από την αστυνομία, που λειτουργεί ως όργανο προστασίας της απεργοσπασίας- συνεχίζεται η δυναμική απεργία που ξεκίνησε το καλοκαίρι στο εργοστάσιο «Μαλαματίνα» στη Θεσσαλονίκη. Η απεργία ξεκίνησε ως απάντηση στις μαζικές απολύσεις εργαζομένων, μελών του σωματείου, στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία, καθώς και στην κατάργηση του τμήματος διανομής και τη διαφαινόμενη ανάμειξη εργολάβων.

Μετά την πρόταση συντροφ(ισσ)ων από τη Θεσσαλονίκη -που είναι δίπλα στον αγώνα των απεργών όλο αυτό τον καιρό- για τη δημιουργία ενός “Συντονισμού ταξικής αλληλεγγύης στους απεργούς” από πολιτικά εγχειρήματα και άτομα σε διάφορες πόλεις, καλείται την Τετάρτη 2 Νοέμβρη στις 20:00, η δεύτερη συνέλευση αλληλεγγύης στο Ηράκλειο (Κατάληψη Ευαγγελισμού, Θεοτοκοπούλου 18).

Ο προτεινόμενος συντονισμός αφορά α) Την οικονομική στήριξη των απεργών, ενάντια στον πόλεμο φθοράς που τους έχει κηρύξει η εταιρεία, που γνωρίζοντας πως είναι μεροκαματιάρηδες άνθρωποι, προσπαθεί να τους εξωθήσει στα άκρα, με το σωματείο των εργαζομένων να καλύπτει όλο αυτόν τον καιρό όσο μεγαλύτερο μέρος του μισθού των απεργών μπορεί μέσα από κινήσεις οικονομικής ενίσχυσης. Μια τέτοια στήριξη είναι σημαντικό να έχει ορατότητα, να συμπαρασύρει κι άλλες αντίστοιχες, και να δημιουργήσει ένα ρεύμα έμπρακτης, υλικής αλληλεγγύης προς τους απεργούς.

Και β) Πολιτικά συντονισμένες δράσεις, ώστε να δυναμώσουμε την φωνή της δικής μας πλευράς, της πλευράς των απεργών και των απολυμένων, και να εκφραστεί μία όσο πιο πλατιά γίνεται αλληλεγγύη. Έχει προταθεί μία πιθανή μέρα κοινών παρεμβάσεων, και φυσικά οποιεσδήποτε προτάσεις για δράσεις είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτες.

Ο αγώνας των απεργών στη Μαλαματίνα ξεπερνά πλέον, εκ των πραγμάτων, τα στενά όρια της επιβίωσης και του δίκιου των ίδιων των απεργών και συμπυκνώνει την όξυνση της σύγκρουσης μεταξύ ενός όλο και πιο άγριου και νομικά/αστυνομικά εξοπλισμένου καπιταλισμού και μίας όλο και πιο υποτιμημένης εργατικής τάξης που όμως αναγκάζεται να παλέψει, να απεργήσει, να συγκρουστεί και μάλιστα με διάρκεια και ως το τέλος, αφού στην ουσία κρίνεται η επιβίωσή της.

Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

 

Πρωτοβουλία για την ταξική αλληλεγγύη στους απεργούς της Μαλαματίνα