Eκδήλωση/συζήτηση:”Εν μας χωρεί κανένα τζελλί “με αφορμή τα δικαστήρια των 2 αντιφασιστών στην Κύπρο | Σάββατο 20/4-ώρα:19:00

Eκδήλωση/συζήτηση  “Εν μας χωρεί κανένα τζελλί “με αφορμή τα δικαστήρια των 2 αντιφασιστών στην Κύπρο ,

Παρουσίαση σχετικά με τη δίωξη των 2 αντιφασιστών για την επίθεση στα γραφεία του φασιστικού κόμματος ε.λα.μ και την έρευνα για τρομοκρατία. Συζήτηση για τις αντιφασιστικές προκλήσεις και την καταστολή στην κύπρο.

Χανιά– Παρασκευή 19 Απριλίου -ώρα:20:00,Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας(μικρή σκηνή)  | Ηράκλειο – Σάββατο 20  Απριλίου –ώρα:19:00,Κατάληψη Ευαγγελισμού(Θεοτοκοπούλου 18).

Δίκτυο Αναρχικών/Αντιεξουσιαστριών  –Κατάληψη Ευαγγελισμού 

“Το καλοκαίρι του 2023, εν μέσω μιας συνεχιζόμενης αύξησης της ρατσιστική βίας, τη μέρα όπου το φασιστικό κοινοβουλευτικό κόμμα ε.λα.μ πραγματοποιούσε μια πορεία μίσους απέναντι σε μετανάστριες/-ες, έγινε μια διάρρηξη στα κεντρικά τους γραφεία στη Λευκωσία. Τα άτομα που έκαναν την διάρρηξη απόσπασαν έναν υπολογιστή, ενώ αναστάτωσαν τον χώρο και ζωγράφισαν 2 αλφάδια στην ταμπέλα εντός του κτηρίου. Δυό εβδομάδες μετά, συλλαμβάνονται 2 αντιφασίστες, όπου χωρίς στοιχεία πέρα από έναν ανώνυμο τηλεφώνημα, κατηγορούνται για την διάρρηξη, ενώ για τον ένα εκ των δύο, η αστυνομία ανοίγει έρευνα για τρομοκρατία. Το μόνο πραγματικό στοιχείο που υπάρχει, είναι η πολιτική ταυτότητα των δύο μας συντρόφων, όπου όντας αντιφασίστες, μπήκανε στο στόχαστρο κράτους και παρακράτους.

Το χρονικό διάστημα όπου έγιναν τα πογκρόμ κατά μεταναστών σε Χλώρακα και Λεμεσό, όπου οι επιθέσεις σε μετανάστες όπου εργάζονται ως ντελίβερι είχαν γίνει καθημερινότητα, όπου το κράτος εκκένωσε κτήριο όπου στεγάζονταν μετανάστριες/-ες, στο ίδιο χρονικό διάστημα έρχεται να κατηγορήσει με βαριές ποινές και χωρίς στοιχεία δύο αντιφασίστες, επιβεβαιώνοντας μας για άλλη μια φορά πως, κράτος και παρακράτος είναι ένα και το αυτό.

Έτσι με αφορμή αυτές τις πολιτικές διώξεις και με φάρο μας την αλληλεγγύη, δημιουργήσαμε την “Πρωτοβουλία Υπεράσπισης Διωκόμενων Αγωνιστών/-ριών” με αρχικό στόχο την αδιαμεσολάβητη αλληλεγγύη στους 2 αντιφασίστες συντρόφους μας και το άνοιγμα της πολιτικής υπόθεσης αυτής, τόσο στο ντόπιο και διεθνές αντιφασιστικό κίνημα όσο και στην ίδια την ντόπια κοινωνία. Σκοπός της παρουσίασης αυτής είναι η καλύτερη ενημέρωση για τις διώξεις αυτές, την χρονική συγκυρία και το πολιτικό πλαίσιο. Μετά την παρουσίαση, θα προχωρήσουμε σε ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τις αντιφασιστικές προκλήσεις στην Κύπρο και την καταστολή.”

Να γίνουμε η ασπίδα των συντρόφων μας απέναντι  στις ορέξεις του Κράτους!

Πρωτοβουλία Υπεράσπισης Διωκόμενων Αγωνιστών/-ριών – https://antidioxi.blackblogs.org/