Εκδήλωση – Βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της Φάμπρικα Υφανέτ: “Επιβαλλόμενη μητρότητα” | 27/4 -ώρα:19:00

Το Σάββατο 27 Απριλίου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί στην Κατάληψη Ευαγγελισμού,Θεοτοκοπούλου 18, Εκδήλωση-Βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης ‘’Επιβαλλόμενη μητρότητα: Ο σύγχρονος περιορισμός των εκτρώσεων στις ΗΠΑ, τα όρια των κινημάτων υπέρ της επιλογής και οι αρνήσεις αναπαραγωγικής εργασίας από την υποομάδα εκτρώσεων της Φάμπρικα Υφανέτ.

Το ζήτημα της αναπαραγωγής (ή μη), φαίνεται να διατηρεί διαχρονικά μια θέση στο δημόσιο διάλογο και αυτό σίγουρα δεν είναι κάτι τυχαίο. Όπως αναφέρει και το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
“Διανύουμε μια ιστορική περίοδο που ζητήματα που αφορούν το φύλο και τη σεξουαλικότητα, καθώς και τις ταξικές και φυλετικές προεκτάσεις τους, αποτελούν όλο και πιο έντονα αντικείμενα διαβούλευσης και σύγκρουσης σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, όπως φαίνεται και από τον σύγχρονο περιορισμό της έκτρωσης στις ΗΠΑ. Αυτή η διαπίστωση δεν αφορά συγκεκριμένους τόπους αλλά αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο. Αν στρέφουμε το βλέμμα προς τις ΗΠΑ, είναι γιατί γνωρίζουμε καλά ότι τα ζητήματα της επίθεσης απέναντι στις έμφυλες και σεξουαλικές ανυποταξίες που έχουν εξαπλωθεί εκεί, ήδη έχουν αρχίσει να κυοφορούνται κοινωνικά εδώ και χρόνια στους τόπους που ζούμε.”

Και η δική μας πραγματικότητα φαίνεται να περιστρέφεται ακριβώς γύρω από αυτές τις καθημερινές επιθέσεις, είτε αυτό ονομάζεται άμεση ή έμμεση επιβολή στην αναπαραγωγική εργασία, είτε πειθάρχηση στα ετεροκανονικά πρότυπα. Έτσι, ενώ από τη μία το κράτος νομιμοποιεί και απαγορεύει ανάλογα με το συμφέρον του οποιαδήποτε -φαινομενικά- διεκδίκηση μας, από την άλλη δημοσιογράφοι και κάθε λογής καλοθελητές εκφράζουν το κοινωνικό τους ενδιαφέρον, δίνοντας συμβουλές για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας. Ταυτόχρονα, μέσα από αυτή τη συνεχή συζήτηση, οι φασίστες βρίσκουν το πεδίο να συσπειρωθούν, εκφέροντας και οι ίδιοι άποψη πάνω στα σώματα και τις επιθυμίες μας. Εμείς όμως,- παρά τη προσπάθεια αποπροσανατολισμού μας- παραμένουμε υποψιασμένες, θέτοντας συνεχώς ερωτήματα για να αντιληφθούμε τη πραγματικότητα που ζούμε.

Γιατί τα κράτη μεταβάλλουν τις πολιτικές τους πάνω σε αυτά τα ζητήματα;
Κατά πόσο ο κρατικός έλεγχος της αναπαραγωγής αλλάζει την καθημερινότητα των γυναικών της τάξης μας;
Μήπως, η “χαλαρότητα” που εξετάζουν πλέον την πυρηνική οικογένεια, δεν είναι τυχαία;
Πώς το κράτος βρίσκει “ενναλακτικούς’’ τρόπους να μας πειθαρχεί στον ρόλο της μητρότητας;
Και τέλος πάντων στις ΗΠΑ γιατί δεν υπήρξε κίνημα με την απαγόρευση των εκτρώσεων;

Τελικά, πολλά ερωτήματα δημιουργούνται και οι μόνες για να τα απαντήσουμε είμαστε εμείς οι ίδιες.

Σας περιμένουμε!

*θα ακολουθήσει μπαρ οικονομικής ενίσχυσης της ομάδας*

Lass’ attack

https://lassattack.blackblogs.org/