Συζήτηση/ ενημέρωση για τις πληροφορίες για επικείμενη εκκένωση της κατάληψης Ευαγγελισμού την Πέμπτη 16/5/24 στις 19:00 στο πάρκο Θεοτοκοπούλου

Πρόσκληση για συζήτηση/ ενημέρωση για τις πληροφορίες για επικείμενη εκκένωση της κατάληψης Ευαγγελισμού την Πέμπτη 16/5/24 στις 19:00 στο πάρκο Θεοτοκοπούλου

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΞΑΝΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΝΕΤΑΙ, ΜΑΧΕΤΑΙ
Το κείμενο αυτό απευθύνεται στον κόσμο της γειτονιάς που στήριξε είτε ενυπόγραφα είτε ανυπόγραφα και συνεχίζει να στηρίζει υλικά και ηθικά τον κόσμο του Ευαγγελισμού, όλα αυτά τα 22 χρόνια αλλά και κατά την περίοδο μετά την εκκένωση, όσο και μετά την ανακατάληψη.

Όταν η ανάγκη γίνεται ιστορία
Από μεριάς μας είμαστε έτοιμες και έτοιμοι να αντισταθούμε και να απαντήσουμε σε όποια επίθεση δεχτούμε. Και η απάντηση θα έρθει όχι απλά από αυτές και αυτούς που κατοικούν εδώ, αλλά από όλη την κοινότητα της Κατάληψης Ευαγγελισμού και από τον αγωνιζόμενο κόσμο της πόλης, που δεν ξεχνά την ιστορία των αγώνων και των κινημάτων της. Ο Ευαγγελισμός, πέρα από ένα μεγάλο σπίτι, είναι το κέντρο του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου του Ηρακλείου, και ως τέτοιο ήταν, είναι και θα είναι τόπος συνάντησης, αντίστασης και αγώνα ενάντια στη συνεχή υποτίμηση των ζωών μας. Είναι η εικόνα των 2.500 διαδηλωτών στην Πλατεία Ελευθερίας την ημέρα των δημοτικών εκλογών, που οι μπάτσοι κατάλαβαν ότι είμαστε τόσοι πολλοί που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.

Στο πέρασμα αυτών των 22 χρόνων η κατάληψη Ευαγγελισμού είναι οι άνθρωποι που εναντιώθηκαν στο φασισμό και τη Χρυσή Αυγή, που δεν πάτησε στο κέντρο όταν το κράτος, το παρακράτος, τα κανάλια, η εκκλησία και οι καπιταλιστές την στήριζαν. Είναι οι άνθρωποι που δεν θέλουν να ζουν σε πόλεις-θέρετρα μόνο για τουρίστες αλλά στηρίζουν τις μετανάστριες και τους αγώνες τους. Είναι οι άνθρωποι που οργανώνουν δίκτυα αλληλοβοήθειας και δράσεις αλληλεγγύης στους τοπικούς περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς αγώνες. Είναι οι άνθρωποι που στέκονται απέναντι στους μισάνθρωπους, τους ρατσιστές και τους ομοφοβικούς, όσες φορές και εάν προσπάθησαν να πάρουν χώρο στην πόλη. Είναι αυτές που μέσα από τους φεμινιστικούς αγώνες αλλά και σε καθημερινή βάση μάχονται τις έμφυλες διακρίσεις ως την εξάλειψή τους. Είναι αυτοί και αυτές που δεν σιωπούν, αλλά που η οργή τους ακούγεται στους δρόμους της πόλης, όταν οι μπάτσοι σκοτώνουν και οι φασίστες δολοφονούν. Ο Ευαγγελισμός είναι το μέρος που καταλαβαίνουμε ξανά και ξανά ότι αν δεν επιτεθούμε, μας οδηγούν στην μιζέρια, την κατάθλιψη, την αποξένωση και την εξαθλίωση. Είναι κέντρο οργάνωσης και αγώνα ενάντια στον ολομέτωπη επίθεση που δέχεται η κοινωνία. Είναι η ανάγκη που γίνεται ιστορία.

Επειδή είναι όλα αυτά, η κατάληψη του Ευαγγελισμού δεν είναι ούτε νόμιμη ούτε παράνομη. Είναι η ζωντανή ιστορία των κοινωνικών αντιστάσεων της πόλης και για αυτό στοχοποιείται για ακόμα μια φορά. Όπως στοχοποιούνται άλλωστε όλοι οι αγώνες που αναπτύσσονται, στους δρόμους, στα πανεπιστήμια, τις φυλακές και τους χώρους εργασίας. Είκοσι δύο χρόνια τώρα, διάφοροι ανώνυμοι και επώνυμοι μπάτσοι, αφεντικά της πόλης, εισαγγελείς και χαφιέδες, Κοντάκηδες και Καλοκαιρινοί, έχουν προσπαθήσει να μας επιτεθούν.

Προς όλους τους υπεύθυνους λοιπόν απαντάμε ότι εμείς θα μείνουμε εδώ και τις καταλήψεις -ακόμα και εάν ματώσουν- δεν θα τις πάρουν. Καλούμε την αγωνιζόμενη τοπική κοινωνία να πλαισιώσει τον αγώνα της υπεράσπισης της Κατάληψης του Ευαγγελισμού, όπως έκανε και το διάστημα μετά την εκκένωσή του. Παράλληλα να ενισχύουμε μαζί τους κοινωνικούς αγώνες που δίνονται στα υπόλοιπα πεδία, όπως είναι αυτός ενάντια στην -εσκεμμένη- διάλυση των νοσοκομείων.
Για τους παραπάνω λόγους σας καλούμε την Πέμπτη 16/5/24 στις 19:00 στο πάρκο Θεοτοκοπούλου για να σας ενημερώσουμε εκτενώς σε σχέση με τις πληροφορίες για επικείμενη εκκένωση. Επιπλέον, για να συζητήσουμε όλοι και όλες μαζί πως βλέπουμε αυτή την νέα απειλή τόσο για την κατάληψη Ευαγγελισμού ως κινηματικό σημείο συνάντησης όσο και την γειτονιά μας.
Σας περιμένουμε !
ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΤΟ ΞΕΡΕΙ – Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΝΕΤΑΙ, ΜΑΧΕΤΑΙ
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
Κατάληψη Ευαγγελισμού, Mάης 2024