Αλληλεγγύη στον απεργιακό αγώνα των εργατών της Χαλυβουργίας!

Παραδόθηκαν σήμερα  τα  πρώτα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί από την Κατάληψη Ευαγγελισμού μετά το αυτοοργανωμένο καφενείο που είχε γίνει στις 17 Δεκέμβρη.Σήμερα μάλιστα την ώρα που βρεθήκαμε εκεί, είχε ξεκινήσει και μια εκδήλωση-γιορτή που είχε ετοιμάσει ο κόσμος για τα  μεγαλύτερα παιδιά των εργατών. Ο κόσμος δεν ήταν πάρα πολύς αλλά και το κρύο, όπως και το μάκρος της απεργίας θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την απουσία περισσότερων αλληλέγγυων.

Η επαφή που είχαμε με κάποιους εκπροσώπους των εργαζομένων ήταν κυρίως θερμή αλλά και κατατοπιστική για το πώς βλέπουν το μέλλον του αγώνα τους, μεταφέροντάς μας την απόφασή τους να φτάσουν μέχρι το τέλος, δηλαδή την επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων τους, παρά τις προσπάθειες της εργοδοσίας να λήξει η απεργία.  Μιλήσαμε για τις συνθήκες δουλειάς στο εργοστάσιο, υπενθυμίζοντάς μας ότι στις 30 Οκτώβρη, μία μέρα πριν την κήρυξη της απεργίας δηλαδή, είχε γίνει το ετήσιο μνημόσυνο συναδέλφου τους που είχε χάσει τη ζωή του στην δουλειά.

Από την μεριά μας αναδείξαμε τη σπουδαιότητα τέτοιων απεργιακών κινητοποιήσεων στους καιρούς γενικευμένης επίθεσης από τα αφεντικά και το κράτος, το σεβασμό στα διάφορα μέσα αγώνα που επιλέγει κανείς για να κάνει πραγματικότητα την αντίστασή του, και την ανάγκη που υπάρχει για ενημέρωση από τα μέσα αντιπληροφόρησης παρακάμπτοντας τα καθεστωτικά μέσα που έτσι κι αλλιώς χρησιμοποιούνται για την κρατική προπαγάνδα και τους δώσαμε επίσης το παρακάτω σύντομο κείμενο αλληλεγγύης.

Αλληλεγγύη στον απεργιακό αγώνα των εργατών της Χαλυβουργίας!

Στην εποχή της γενικευμένης επίθεσης του κράτους και των αφεντικών ενάντια στους εργαζόμενους και ολόκληρη την κοινωνία, ο αγώνας που διεξάγετε από τις 31 Οκτώβρη, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους μας.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στον αγώνα σας, όλες και όλοι εμείς από την Κατάληψη Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο της Κρήτης και σας παραδίδουμε σήμερα ό,τι χρήματα συγκεντρώθηκαν από το έκτακτο αυτοοργανωμένο καφενείο, (με σκοπό την ενίσχυση του απεργιακού σας αγώνα), που έγινε το Σάββατο 17 Δεκέμβρη στην Κατάληψη Ευαγγελισμού.    

Έναν αγώνα που προτάσσει τα ταξικά χαρακτηριστικά και την συλλογική δράση ενάντια στις μεθοδεύσεις των αφεντικών. Έναν αγώνα που πραγματώνει και τα δικά μας προτάγματα για απεργία διαρκείας και που εμπνέει και κερδίζει την έμπρακτη αλληλεγγύη με κάθε τρόπο, από οποιοδήποτε αγωνιστή και αγωνίστρια αυτού του κοινωνικού-ταξικού πολέμου που βιώνουμε.

Εσείς, οι απεργοί εργάτες της Χαλυβουργίας εδώ και 59 ημέρες μας δείχνετε τον δρόμο της συνεχούς αντίστασης ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο και εξουσία.

Ο αγώνας σας είναι αγώνας όλων μας! Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Κατάληψη Ευαγγελισμού  Θεοτοκοπούλου 18 Ηράκλειο Κρήτης  – 28 Δεκέμβρη 2011