ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 27 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΤΕΚΙ BARUTI

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ

 Στις 29 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στη Βέροια η δίκη των 27 αγωνιστών που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου. Μέσω μιας συνθήκης τρομοκρατίας και καταστολής που επιβλήθηκε σε πολλές πόλεις εκείνες τις μέρες, το καθεστώς επιχείρησε τότε να επιδείξει πυγμή και να διαφυλάξει τον ακέραιο χαρακτήρα των παρελάσεων, επιδιώκοντας να αποτρέψει και να  απαγορεύσει τις προσπάθειες κοινωνικής διαμαρτυρίας.

Στη Βέροια επικράτησε ένα οργανωμένο σχέδιο κρατικού ελέγχου και καταστολής με κατοχή της πόλης από νωρίς από ένστολους κάθε λογής από όλο το νομό. Το αποτέλεσμα ήταν η μαζική προσαγωγή 32 συνολικά συντρόφων και αγωνιστών που είχαν συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν, και η μετέπειτα μετατροπή σε σύλληψη 27 εξ αυτών, με κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής. Η χολιγουντιανού τύπου δράση της εξουσίας για τα δεδομένα της πόλης συνεχίστηκε και με εισβολή μπάτσων στο αυτόνομο στέκι Baruti, που λειτουργεί στην πόλη ως ένας αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός και πολιτικός χώρος. Τις επόμενες ημέρες οι μπάτσοι συνέχισαν να παρενοχλούν τους συντρόφους πραγματοποιώντας ξανά προσαγωγές έπειτα από αφισοκόλληση.

Παρόλα αυτά, το κίνημα αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε στη Βέροια έσπασε το μονοπώλιο του φόβου που προσπαθούσαν να επιβάλλουν οι κυρίαρχοι. Οι σύντροφοί μας όχι μόνο δεν έκαναν πίσω, αλλά στάθηκαν ακόμα πιο δυνατοί και ενωμένοι, κατήγγειλαν δημόσια με διάφορες κινήσεις τα γεγονότα των ημερών. Το στέκι Baruti συνεχίζει να υφίσταται και να λειτουργεί σαν χώρος, και όλοι μαζί ετοιμάζονται να παραβρεθούν σε μία δίκη, ως μία ακόμα στιγμή αγώνα.

Στον τρόπο με τον οποίο στάθηκαν στο ύψος τους οι σύντροφοί μας στη Βέροια, αρμόζει η ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ από την μεριά μας, σαν αναρχικοί.

Ο αγώνας για την κοινωνική επανάσταση, την ατομική και κοινωνική απελευθέρωση συνεχίζεται αμείωτος, και η αλληλεγγύη μεταξύ αυτών που αγωνίζονται σε όλη την επικράτεια, ο καθένας από το μετερίζι του, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ λοιπόν…

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 27 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΤΕΚΙ BARUTI

ΔΙΚΗ 29/05/2012 ΒΕΡΟΙΑ


Ηράκλειο Κρήτης  23/5/2012 : ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ  – Θεοτοκοπούλου 18, σύντροφοι & συντρόφισσες