ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ VILLA AMALIAS – ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΜΑΣ

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 20-12 μπάτσοι έχουν εισέβαλαν και εκκένωσαν την Κατάληψη Villa Amalias που βρίσκεται επί της Αχαρνών & Xέυδεν στην Αθήνα. Συνελήφθησαν 8 σύντροφοι που βρίσκονταν στο χώρο της κατάληψης. Λίγο αργότερα, πραγματοποιήθηκε, από συντρόφους, παρέμβαση στο Δημαρχείο της Αθήνας για την εκκένωση της κατάληψης. Η παρέμβαση έληξε μετά από επέμβαση των ΜΑΤ μέσα στο κτίριο, την απομάκρυνση και την τελική προσαγωγή 7 ακόμη συντρόφων. Να σημειωθεί ότι η όλη επιχείρηση είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του καθάρματος που ακούει στο όνομα Καμίνης, αυτού που διεκδικεί μέχρι και την απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας! Από νωρίς το πρωί πολλοί σύντροφοι και συναγωνιστές βρέθηκαν σε κοντινή απόσταση από την κατάληψη, πραγματοποιώντας μικροφωνική παρέμβαση και συγκέντρωση. Επίσης, το βράδυ της ίδιας μέρας ακολούθησε αυθόρμητη πορεία από την ΑΣΟΕΕ προς την Villa Amalias με τη συμμετοχή 1.500 περίπου αλληλέγγυων συντρόφων και συντροφισσών .Την επόμενη μέρα το πρωί εκατοντάδες κόσμου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα σε συγκέντρωση στα δικαστήρια Ευελπιδων , για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους. Οι 8 συλληφθέντες παραπέμθηκαν στον ανακριτή, και τους δόθηκε νέα προθεσμία για να απολογηθούν στις 24/12. Μέχρι τότε θα παραμείνουν κρατούμενοι στη ΓΑΔΑ.

Η κατάληψη Villa Amalias, με την τεράστια ιστορία της στους κοινωνικούς αγώνες, στα 22 χρόνια ζωής της, αποτελεί -και θα συνεχίσει να αποτελεί- παράδειγμα και αναπόσπαστο κομμάτι του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού και ανατρεπτικού αγώνα. Φυσικά, όντας μια φωνή αντίστασης, ένα κινηματικό μέσο, ένα κέντρό αναπαραγωγής μιας διαφορετικής κουλτούρας και δημιουργίας αντιδομών, ήταν επόμενο βρεθεί πολλές φορές στο παρελθόν στο στόχαστρο της κρατικής και παρακρατικής καταστολής.

Στην παρούσα χρονική περίοδο, κάθε άλλο, παρά έκπληκτους μπορεί να μας αφήνει η κρατική καταστολή, η οποία αφορά πλέον ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Η κυριαρχία επιτίθεται ανηλεώς στα μεσαία και κατώτερα κοινωνικά στρώματα επιδιώκοντας την πλήρη φτωχοποίηση και την εξαθλίωσή τους. Όσοι επιλέξουν να αντισταθούν θα αντιμετωπίσουν την καταστολή, που στόχο έχει την πλήρη και άνευ όρων παράδοσή τους. Όσο για έμας που αντιστεκόμαστε, γνωρίζουν καλά, ότι η αμαχητί παράδοσή μας ανήκει στη σφαίρα του φανταστικού, τη στιγμή μάλιστα, που ποτέ άλλοτε δεν αντιστάθηκαν και αγωνίστηκαν τόσο μεγάλα κοινωνικά κομμάτια. Ποτέ, έως τώρα, τα προτάγματα του αναρχικού χώρου δεν είχαν την απήχηση που έχουν σήμερα.

Όπως λοιπόν συμβαίνει και σε κάθε σημείο του ελλαδικού χώρου, όπου αμέτρητες εστίες αγώνα ανάβουν και αναζωπυρώνονται διαρκώς, το ίδιο ισχύει και για το Ηράκλειο αλλά και την Κρήτη γενικότερα. Οι κοινωνικές μάχες ενάντια στο φασισμό και το νεο-ναζισμό, οι αγώνες ενάντια στα χαράτσια, ενάντια στην πείνα και την ανέχεια, την καταστολή, την ολοσχερή καταστροφή του περιβάλλοντος συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Είναι πλέον γνωστό ότι στους αγώνες αυτούς, η παρουσία του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου είναι βασική και καταλυτική. Συνεπακόλουθα, βασική υποδομή του αγώνα μας ενάντια στην εξουσία, το κράτος, το κεφάλαιο και τα αφεντικά είναι και οι καταλήψεις, τις οποίες και υπερασπιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε με όλα τα μέσα. Και μάλιστα, τώρα, επηρεασμένοι απ’ τα σημεία των καιρών, θα είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ!

 

ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ – ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ,

ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ

 

Κατάληψη Ευαγγελισμού , Θεοτοκοπούλου 18  Ηράκλειο Κρήτης

21 Δεκέμβρη 2012