Μεσογειακή αναρχική συνάντηση “3 Γέφυρες” : Ηράκλειο 14/10 – Εκδήλωση-συζήτηση: ΑΟΖ – ενέργεια και γεωπολιτική -ώρα:18:00

afisa_fin_internet-01ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ |  10ΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ-ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ-ΔΡΑΣΕΩΝ
9-18 ΟΚΤΩΒΡΗ | ΚΡΗΤΗ 14-18/10 – HΡΑΚΛΕΙΟ 14/10 – ΚΟΡΥΦΩΣΗ: 16-18 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΧΑΝΙΑ | ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟΙΧΟΥΣ | ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΓΕΦΥΡΕΣ

Η αναρχική καμπάνια διεθνιστικής αλληλεγγύης «Τρεις Γέφυρες», σε συνεργασία με την IFA-IAF (Διεθνής των Αναρχικών Ομοσπονδιών) διοργανώνει Μεσογειακή Αναρχική Συνάντηση από τις 9 έως τις 18 Οκτώβρη του 2015 στην Ελλάδα. Η Συνάντηση αυτή θα έχει το χαρακτήρα ενός δεκαήμερου ανοιχτών εκδηλώσεων-συζητήσεων-δράσεων, οι οποίες θα διεξαχθούν στις πόλεις όπου τοπικές συνεργασίες ομάδων, μεμονωμένες ομάδες ή τοπικές πρωτοβουλίες συμμετέχουν στην Καμπάνια (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Χανιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο). Παράλληλα, θα διοργανωθούν θεματικές συζητήσεις με συμμετοχή συντρόφων/ισών-μελών αναρχικών ομοσπονδιών επικρατειακού ή περιφερειακού χαρακτήρα, μεμονωμένων αναρχικών ομάδων ή και συντρόφων, αναρχοσυνδικαλιστικών μορφών οργάνωσης, αναρχικών/ελευθεριακών κατειλημμένων χώρων, κλπ.

Κορύφωση της Μεσογειακής Αναρχικής Συνάντησης αποτελεί το Τριήμερο Εκδηλώσεων-Θεματικών Συζητήσεων, που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά, από τις 16 έως τις 18 Οκτώβρη.

Σκοπός της Μεσογειακής Αναρχικής Συνάντησης είναι η άμεση επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών των αναρχικών που ζουν και δρουν γύρω από τη λεκάνη της θάλασσας της Μεσογείου. Το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα, η απειλή του θρησκευτικού φονταμενταλισμού, ο αγώνας για το δημοκρατικό συνομοσπονδισμό στις κουρδικές περιοχές, η οικονομική κρίση, η ανεργία και η φτώχεια, η άνοδος του εθνικισμού στα Βαλκάνια αλλά και γενικότερα, οι πολεμικές συγκρούσεις στην περιοχή της Κριμαίας, οι αγώνες ενάντια στην οικολογική καταστροφή τεράστιων περιοχών, η εμφάνιση αυτοοργανωμένων κοινοτήτων αγώνα, η κρατική καταστολή και ο αγώνας των αναρχικών σε κάθε χώρα είναι ορισμένα ενδεικτικά θέματα που σκοπεύουμε να απασχολήσουν τη Μεσογειακή Αναρχική Συνάντηση. Σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη, τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά και αμείλικτα. Γι΄ αυτό ακριβώς, εμείς καλούμαστε να διερευνήσουμε τους τρόπους με τους οποίους τα απαντάμε ή οφείλουμε να τα απαντήσουμε. Το βέβαιο είναι πως η βάση των απαντήσεων αυτών δεν μπορεί παρά να έχει ως κύρια παράμετρο τη διεθνιστική αλληλεγγύη όσων αγωνίζονται από τα κάτω. Αυτή η αλληλεγγύη πρέπει να εκφραστεί μέσα από την έμπρακτη δημιουργία γεφυρών συνεργασίας και αλληλεγγύης με διεθνιστικό χαρακτήρα, γκρεμίζοντας έτσι κάθε περιορισμό ή τείχος που υψώνεται από την κρατική και καπιταλιστική κυριαρχία, αλλά και τον ολοκληρωτισμό που επιβάλλεται από την επικράτηση του ρατσισμού, του εθνικισμού και του θρησκευτικού φονταμενταλισμού.

MAS CRETEΚΡΗΤΗ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ   14-18/10/2015

– Ηράκλειο : Τετάρτη 14 Οκτώβρη 2015 – ώρα:  18:00 – Εκδήλωση-συζήτηση: ΑΟΖ – ενέργεια και γεωπολιτική (Εισηγητές: σύντροφοι/ισσες από Ελλάδα) στην  Κατάληψη Ευαγγελισμού (θεοτοκοπούλου 18).

– Ρέθυμνο :  Πέμπτη  15 Οκτώβρη 2015 – ώρα:  19:00 – Εκδήλωση-συζήτηση:«Κίνημα, οργάνωση και αντίσταση σε Τουρκία,Ελλάδα και Κύπρο» ( Εισηγητές: DAF Τουρκία,πρωτοβουλία 3 γεφυρών Ρεθύμνου) στο Στέκι πολιτιστικών ομάδων Πανεπιστημίου, Νικηφόρου Φωκά 82 (μακρύ στενό).

– Χανιά : 16-18 Οκτώβρη 2015 :
– Η θέση της γυναίκας στη Μέση Ανατολή.Παρασκευή  16/10/2015 – ώρα:   21:00 (Εισηγητές: σύντροφος από τη   Μέση Ανατολή). Aμφιθέατρο ΤΕΙ (χαλέπα)

– Ο αγώνας για τη δημοκρατική αυτονομία στις κουρδικές περιοχές σήμερα. Σάββατο 17/10/2015 – ώρα:  21:00 (Εισηγητές: σύντροφοι από Ελλάδα και Τουρκία).Aμφιθέατρο ΤΕΙ (χαλέπα)

– Η κατάσταση στην περιοχή της Κριμαίας και ο ρόλος της διεθνιστικής αλληλεγγύης .Κυριακή 18/10/2015 – ώρα:   21:00 (Εισηγητές: σύντροφοι από Ελλάδα και εξωτερικό).Aμφιθέατρο ΤΕΙ (χαλέπα)

ΤΡΕΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ – ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Επικοινωνία :  http://3gefires.org  |  Email : 3gefires@espiv.net &  info@3gefires.org

css.php