ΤΗΓΑΝΙΤΗΣ ΑΣΗ – Καφενείο Οικονομικής ενίσχυσης στην Κατάληψη Ευαγγελισμού |7/11 – ώρα: 23:00

5η αγωνιστική Ποταμιές vs ΤΗΓΑΝΙΤΗΣ ΑΣΗ5η αγωνιστική: Ποταμιές vs ΤΗΓΑΝΙΤΗΣ ΑΣΗ
Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015 – ραντεβού στο Ξενία στις 13:00 ,αναχώρηση αυστηρά στις 13:30.
ώρα: 23:00 – Καφενείο Οικονομικής ενίσχυσης στην Κατάληψη Ευαγγελισμού (θεοτοκοπούλου 18 ,Ηράκλειο ,στις 7/11).

Τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του Τηγανίτη ΑΣΗ.

 

thganiths-kafeneio-7-november 2015Ανακοίνωση-παρέμβαση για το σεμινάριο χορηγιών

Όπως μας γνωστοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Σεμινάριο Μάρκετινγκ και Χορηγιών, στα Γραφεία του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ηρακλείου που έχει προγραμματισθεί από την Επιτροπή Διεύθυνση της Ε.Π.Ο. Η Επιτροπή αυτή παρουσίασε ένα χορηγικό πρόγραμμα για την ενίσχυση των Ερασιτεχνικών Σωματείων της Ένωσης Ηρακλείου και μάλιστα όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ιστοσελίδα της δεύτερης, η παρουσία όλων των Σωματείων κρίνεται απαραίτητη.

Συνοπτικά θα θέλαμε να επισημάνουμε του λόγους για τους οποίους διαφωνούμε με τέτοιες εκδηλώσεις και σε όσα αυτές αποσκοπούν. Η οργάνωση και διεκπεραίωση του πρωταθλήματος Α, Β και Γ Τοπικού στο Ηράκλειο, απαιτεί μεγάλη οικονομική επιβάρυνση για τις ομάδες. Οι υποδομές στις οποίες έχει χτιστεί το τοπικό πρωτάθλημα, δίνουν χώρο στην τοπική αγορά να κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την οικονομική επιβίωση. Διαιτητές, γιατροί, γήπεδα, μετακινήσεις, εμφανίσεις, φορολογικές υποχρεώσεις είναι μερικά από τα έξοδα που οι ομάδες πασχίζουν να καλύψουν. Θεωρητικά η διοργανώτρια αρχή θα πρέπει να μεριμνά για τις ανάγκες των σωματείων και των παικτών, αν αναλογιστεί κανείς πως αυτό που επιθυμεί να προάγει είναι ο αθλητισμός. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν είναι δεδομένο και οι ομάδες οφείλουν να βρουν ένα τρόπο για να συντηρηθούν. Έτσι οι διοργανώτριες αρχές τόσο σε τοπική αλλά και εθνική κλίμακα (βλέπε ΕΠΣΗ και ΕΠΟ αντίστοιχα) χρησιμοποιούν της χορηγίες ως μέσο χρηματοδότησης, μετατρέποντας ένα άθλημα σε προϊόν. Σεμινάρια σαν και αυτό στο οποίο λάβαμε πρόσκληση, αποτελούν τρανά παραδείγματα της εμπορευματοποίησης του ποδοσφαίρου, που έχει φτάσει ακόμα και στις χαμηλότερες κατηγορίες του τοπικού πρωταθλήματος. Το ποδόσφαιρο για εμάς είναι γιορτή, διασκέδαση και μέσο πολιτικής έκφρασης. Δεν είναι επιχείρηση, δεν είναι τσιφλίκι κανενός.

Η ομάδα του “ΤΗΓΑΝΙΤΗ” έχει επιλέξει εναλλακτικές δομές χρηματοδότησης καθώς το οικονομικό κομμάτι από μόνο του αποτελεί πληγή τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στην καθημερινότητά μας, δύο πράγματα που θεωρούμε άρρηκτα συνδεδεμένα. Έτσι η οικονομική ενίσχυση της ομάδας βασίζεται αποκλειστικά στους παίχτες , φίλους και οπαδούς της, με την προσωπική συνεισφορά του καθενός, με ετήσιες κάρτες μέλους, με συλλογικές δράσεις, προβολές, πάρτι ,καθώς επίσης και πωλήσεις αναμνηστικών της ομάδας (μπλούζες, φούτερ, κασκόλ) ενάντια σε χορηγούς και διαφημίσεις. Ο ‘Τηγανίτης’ δεν είναι η μοναδική ομάδα που αυτοσυντηρείται αφού ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν ευδοκιμήσει και παρουσιάζονται με αξιοπρεπές αγωνιστικό πρόσωπο, αθλητικό ήθος και κόσμο στην κερκίδα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Για μια ομάδα που δεν έχει την δύναμη του κόσμου που έχει ο ‘Τηγανίτης’, η οικονομική αυτοσυντήρηση φαντάζει δύσκολη, και ακριβώς σε αυτό βασίζεται το σεμινάριο στο οποίο μας κάλεσαν. Καλούμε κάθε τοπική ομάδα να καταπολεμήσει την απάθεια και να κάνει ότι δύναται με στόχο την οικονομική ανεξαρτησία, γιατί το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να είναι εμπόριο. Αλλά πάνω απ’ όλα καλούμε κάθε ομάδα να καταδικάσει την διοργανώτρια αρχή, που αναγκάζει μια τοπική ομάδα να απευθυνθεί σε χορηγούς για την βιωσιμότητα της. Είμαστε αντίθετοι με τέτοιες εκδηλώσεις και πρακτικές που δεν σκοπεύουν στη βελτίωση και εξυγίανση του ποδοσφαίρου και όποτε νιώθουμε ότι αυτό απειλείται οι φωνές μας θα ακούγονται.

Γενική Συνέλευση  “ΤΗΓΑΝΙΤΗΣ Α.Σ.Η”

πηγή : https://tiganitis2015.wordpress.com