Συνέλευση για τις διώξεις με βάση το DNA | Τρίτη 9/11-ώρα:19:00

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ DNA

Την τελευταία περίοδο έχουν ανοίξει αγώνες υπεράσπισης συντρόφων/ισσών, που διώκονται από τον κρατικό μηχανισμό καταστολής, με από κατηγορητήρια που χρησιμοποιούν Βάσεις Γενετικών Δεδομένων. Η μία υπόθεση αφορά τον Κώστα Κ. που κατηγορείται για κακουργήματα σε υποθέσεις του 2007 και του 2018 [https://athens.indymedia.org/post/1614918/]. Η δεύτερη υπόθεση αφορά τους 14 συλληφθέντες από την Πρυτανεία του ΕΜΠ στις 13/11/2020, που κλήθηκαν σε υποχρεωτική λήψη DNA ώστε να ελεγχθούν για κακουργηματική υπόθεση που ανέσυρε η ασφάλεια από το 2014 [https://athens.indymedia.org/post/1614084/]. Οι υποθέσεις αυτές έρχονται να προστεθούν σήμερα σε μια σειρά διώξεων του κράτους, με μοναδικό πειστήριο τις αμφίβολες ταυτοποιήσεις μέσω DNA, όπως του Τ. Θεοφίλου, της Ηριάννας Β., των διωκόμενων από τις Σκουριές κοκ.

Παράλληλα, οι τεχνολογίες καταστολής αναπτύσσονται ταχύτατα εδώ και χρόνια, με χαρτογράφηση των αγωνιστών/ριών μέσω φακελώματος και αντιστοίχισης των δακτυλικών τους αποτυπωμάτων, αλλά και νεώτερες τεχνολογίες φακελώματος βιομετρικών στοιχείων, όπως η αναγνώριση προσώπου, η οποία εφαρμόζεται και από το ελληνικό κράτος, και αποκαλύφθηκε πρόσφατα σε δημοσιεύματα του Τύπου. Η κρατική καταστολή ανασκευάζει το παρελθόν και στήνει σήμερα κατηγορητήρια για υποθέσεις δεκαετίας, ενώ παράλληλα συλλέγει σήμερα στοιχεία για τις μελλοντικές μας διώξεις.

Το κράτος επενδύει στοχευμένα στην καταστολή και την τρομοκράτηση των αγωνιστών/ριών, ώστε να κάμψει τις συλλογικές μας αντιστάσεις και να συνεχίσει ακάθεκτα την υποβάθμιση των ζωών μας, σαν εγγυητής της εκμετάλλευσης που είναι. Από πλευράς μας ο αγωνιζόμενος κόσμος, καλούμαστε να ενημερωθούμε για τις νέες τεχνολογίες καταστολής και να χτίσουμε τις συλλογικές μας αντιστάσεις. Να σταθούμε αλληλέγγυα στους διωκόμενους συντρόφους, στις διωκόμενες συντρόφισσες.

Καλούμε ανοιχτή συνέλευση την Τρίτη 09/11/2021, στις 19:00 στην Κατάληψη του Ευαγγελισμού, να γίνει μια πρώτη ενημέρωση, σύνδεση με τον αγώνα των διωκόμενων συντρόφων με βάση το DNA και να οργανωθούν οι αντιστάσεις μας τοπικά.

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Πρωτοβουλία για τις Διώξεις με βάση το DNA