Ανακοίνωση και κάλεσμα στήριξης στην πορεία αλληλεγγύης στο στέκι στο βιολογικό

Κάλεσμα στήριξης της κατάληψης Ευαγγελισμού για την εβδομάδα δράσεων αλληλεγγύης στις καταλήψεις

Στα πλαίσια της εβδομάδας δράσεων αλληλεγγύης στο στέκι στο βιολογικό το οποίο εκκενώθηκε στις 31/12/21 έγινε πανελλαδικο κάλεσμα για πορεία αλληλεγγύης στις 15/1/22.

Ως κατάληψη Ευαγγελισμού αντιλαμβανόμαστε τις καταλήψεις ως ένα κομμάτι του αγώνα ενάντια στο υπάρχον, ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας/κυριαρχίας, ενάντια σε κράτος και καπιταλισμό. Αυτός ο αγώνας οφείλει να είναι συνολικός και η αλληλεγγύη με όσους-ες αγωνίζονται δεν γνωρίζει σύνορα, χώρες/περιοχές, χιλιόμετρα αντιθέτως γνωρίζει αξιοπρεπείς στάσεις, ριζοσπαστικές κινήσεις, σινιάλα αντίστασης από/σε συντρόφους-ισσες ανά τον κόσμο. Για όλους αυτούς τους λόγους και ακόμη περισσότερους στηρίζουμε την εβδομάδα δράσεων αλληλεγγύης στις καταλήψεις (10-16/1) και καλούμε στην πανελλαδική πορεία αλληλεγγύης στην Θεσσαλονίκη στις 15/1. Υγ. Η νέα κατάληψη στα κτήρια του χημικό στο ΑΠΘ από την συνέλευση του στεκιού στο βιολογικό ζεσταίνει τις καρδιές μας. Κλείνουν μία θα ανοίγουμε εκατό !

 

 

Ανακοίνωση  αναφορικά με την εκκένωση του στεκιού βιολογικού στην Θεσσαλονίκη

Ούτε 34, ούτε 100. Κατάληψη για πάντα στο βιολογικό !

Τα ξημερώματα παραμονής πρωτοχρονιάς (31/12/21), οι μπάτσοι εκκενώνουν και ύστερα γκρεμίζουν το επι 34 χρόνια κατειλημμένο στέκι στο βιολογικό, εντός του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ήδη από τις 18/11/21 είχε παρατηρηθεί από συντρόφους-ισσες κινητικότητα από τις πανεπιστημιακές αρχές στο φουαγιέ του βιολογικού.Το στέκι στο βιολογικό, αποτελεί σημέιο αναφοράς πολιτικού και πολιτιστικού περιεχομένου τα τελευταία 34 χρόνια για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Έχει στεγάσει συλλογικότητες και ομάδες, ανοιχτές συνελεύσεις και εκδηλώσεις, με πληθώρα θεματικών αναρχικού/αντιεξουσιαστικού περιέχομενου, στήριξη πολιτικών κρατουμένων κ.α., ενώ παράλληλα αποτελεί έναν από τους βασικότερους χώρους έκφρασης της dyi και πανκ κουλτούρας στην Ελλάδα.Η επιλογή της εκκένωσης της κατάληψης στέκι στο βιολογικό και μάλιστα 6 το πρωί παραμονή πρωτοχρονιάς, ώρα και μέρα δηλαδή που δεν θα συναντούσαν κάποια μορφή αντίστασης, δεν είναι καθόλου τυχαία. Το ΑΠΘ αποτελεί μια από τις τελευταίες πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις εντός του μητροπολιτικού ιστού, απότελει ένα ζωντανό κύτταρο για την πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και έναν χώρο έκφραση,ζύμωσης και δράσης για τους φοιτητ(ρι)ές αλλά και για το κίνημα τοπικά. Αυτό έγινε αρκετά ξεκάθαρο την προηγούμενη άνοιξη με τις φοιτητικές καταλήψεις ενάντια στον νομό 4777 (Κεραμέως, Χρυσοχοΐδη), αλλά και με την πληθώρα δρώμενων εντός του παρά την αυξημένη καταστολή (φοιτητικές και αναρχικές συνελεύσεις,θεατρικές ομάδες, μπαρ για κάλυψη δικαστικών εξόδων, συγκρούσεις με τους μπάτσους). Είναι προφανές ότι ένας κατειλημμένος χώρος τέτοιας ιστορικής σημασίας, σαν το στέκι του βιολογικού, αποτελει ανάχωμα για τα σχέδια κράτους και πρυτανικών αρχών για την επιβολή του δόγματος νόμος και τάξη εντός τον πανεπιστημίων αλλά και την μετατροπή τους σε αποστειρωμένα campus όπου θα επικρατεί απόλυτος έλεγχος και πειθάρχηση των φοιτητ(ρι)ών αλλά και όσων άλλων παραβρίσκονται εντός τους.Εμείς από την μεριά μας εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας προς όλους-ες συντρόφους-ισσες της κατάληψης βιολογικού αλλά και προς όλες τις καταλήψεις που κινδυνεύουν με εκκένωση. Τέλος, διαμηνύουμε προς πρυτανικές αρχές, μπάτσους, αφεντικά και λοιπά τσιράκια που κινούν τα νήματα για την εκάστοτε εκκένωση, ότι οι πράξεις τους έχουν κόστος και δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητες.

Υγ. Η νέα κατάληψη στα κτήρια του χημικό στο ΑΠΘ από την συνέλευση του στεκιού στο βιολογικό ζεσταίνει τις καρδιές μας. Κλείνουν μία θα ανοίγουμε εκατό !

Στέκια, ορμητήρια, γιάφκες, καταλήψεις Ενάντια σε έναν κόσμο υποταγής και σήψης

Κατάληψη Ευαγγελισμού