Εκδήλωση/Παρουσίαση του Ημερολογίου των Εργαζομένων της ΕΣΕ | 17/2-ώρα 19:00

Η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση ιδρύθηκε τον Οκτώβρη του 2003 στην Αθήνα. Από τότε απέκτησε μια σειρά από τοπικές συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα (Πάρο, Ρόδο, Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Ημαθία και Ρέθυμνο. Ο αναρχοσυνδικαλισμός ήταν άγνωστη λέξη για τα περισσότερα άτομα του ανταγωνιστικού κινήματος. Η ΕΣΕ προσπάθησε να ανατρέψει την αντίληψη πως ο συνδικαλισμός είναι μόνο ρεφορμιστικός και να προτάξει μια οριζόντια μορφή οργάνωσης, σε ομοσπονδιακή βάση, στα πλαίσια της εργατική τάξης.

Μια από τις δράσεις της είναι και η έκδοση από το 2011 του Ημερολογίου των Εργαζομένων, τα έσοδα του οποίου πηγαίνουν στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας της ΕΣΕ Αθήνας. Από το ταμείο αυτό δίνονται βοηθήματα αλληλεγγύης σε φυσικά πρόσωπα, εργαζόμενες, άνεργες, μετανάστριες που αντιμετωπίζουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης λόγω απόλυσης, ασθένειας, ατυχήματος ή βρίσκονται σε απεργία και αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Το Ημερολόγιο του 2024 είναι αφιερωμένο στα 20 χρόνια από την ίδρυση της ΕΣΕ και σας καλούμε να συζητήσουμε για την ιστορία, το παρόν και το μέλλον του αναρχοσυνδικαλισμού στην Κατάληψη του Ευαγγελισμού, το Σάββατο 17 Φλεβάρη στις 19:00.

ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΥΤΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ
ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ