1χρόνος απο την κεντρική πορεία υπεράσπισης της – τότε εκκενωμένης – κατάληψης Ευαγγελισμού

Σαν εχθές πριν ένα χρόνο, την Κυριακή 08/10/2023, πραγματοποιείται στο Ηράκλειο η κεντρική πορεία υπεράσπισης της – τότε εκκενωμένης – κατάληψης Ευαγγελισμού.
Ανήμερα των δημοτικών εκλογών, μετά από μια ταραχώδη βδομάδα, με παραλίγο νεκρό σύντροφο κατά την διάρκεια της επιχείρησης, συγκρούσεις με την αστυνομία πέριξ του κτηρίου και στο κέντρο, και την πρωτοφανή ομηρεία 70 ατόμων στο στέκι του Τηγανίτη από αστυνομικές δυνάμεις στις 02/10, η πορεία πραγματοποιείται με μαζική συμμετοχή – περίπου 2500 άτομα κατέβηκαν εκείνη τη μέρα στο δρόμο.

Η πλαισίωση της από διευρυμένες κοινωνικές ομάδες – και όχι μόνο από τον α/α χώρο, τα αδιαπραγμάτευτα μαχητικά χαρακτηριστικά και η αξιοπρεπέστατη σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις, έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα στις τοπικές αρχές, ένα σινιάλο αλληλεγγύης & αντίστασης στο υπόλοιπο ελλαδικό κίνημα και προοικονόμησαν την επιτυχημένη ανακατάληψη της 1η Δεκέμβρη. Η πορεία αποτέλεσε σημείο καμπής για τον τότε αγώνα και έκανε ξεκάθαρο ένα πράγμα: Τίποτα αμαχητί.

Με υγεία και στα επόμενα λοιπόν!

Κατάληψη Ευαγγελισμού